Dana White reméli, hogy újra leszerződteti Paulo Costát

Miután Paulo Costa a Salt Lake Cityben megrendezett UFC 278-on a hivatalos mérlegelésen bemért, egy rövid, káromkodással teli szónoklatot intézett a Salt Lake City-i hotelben tartózkodó UFC tisztviselők és a média képviselői felé.

Costa elmondta, hogy a UFC drogellenőrző partnerének, az Amerikai Doppingellenes Ügynökségnek (USADA) egy képviselője kora reggel megjelent a szállodai szobájában, miközben ő éppen a fogyasztásán dolgozott, hogy felkészüljön a néhány órával későbbi mérlegre lépésre. Nemcsak azért érkeztek, hogy mintát vegyenek tőle egy olyan időszakban, amikor sok bunyós dehidratált és az utolsó kilókkal szenved, hanem elmondása szerint a tesztjük vérvételt is tartalmazott.

Costa panasza az USADA időzítésével kapcsolatban nem új keletű a bunyósok körében. Az ügynökség megköveteli a UFC harcosaitól, hogy folyamatosan tájékoztassák arról, hogy hol lesznek, ami lehetővé teszi a képviselők számára, hogy bejelentés nélkül jelenjenek meg a szúrópróbaszerű drogtesztekre. Ennek a stratégiának az a célja, hogy távol tartson minden olyan harcost, aki esetleg meggondolná, hogy megszegi a szabályokat, de ez is rengeteg bosszúságot okozott már, amikor az időzítés rosszul sikerült.

A UFC elnöke, Dana White nem volt elégedett azzal, ahogyan az USADA kezelte Costa pénteki drogtesztjét, és elmondta, hogy beszélt vele erről a mérlegelésen.

„Bocsánatot kértem Costától. Ez soha többé nem fog megtörténni egyetlen harcossal sem. Az USADA képviselői nem tudnak úgy a bunyóról, mint azok az emberek, akik értenek hozzá. Nem mehetnek be reggel 6-kor egy harcoshoz, aki épp a súlyán dolgozik. Az eredmény néhány órával később is ugyanaz lesz. Várni kell. Bocsánatot kértem tőle, és ez nem fog még egyszer megtörténni más bunyóssal” – mondta Dana White.

Costa a Rockhold elleni győzelem után azt mondta, hogy a UFC 278 után, vagy hamarosan lejár a szerződése. Egy zsinórban harmadik vereséggel akár ki is dobhatták volna a promócióból. A győzelemmel azonban White azt mondta, hogy szeretné a 31 éves versenyzőt újra a UFC-ben látni.

„Csak tiszteletet érzek mindkét srác iránt. Természetesen szeretnénk újra szerződtetni Costát. Meglátjuk, mi fog történni.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ