Fury promótere szerint jöhet a Usyk elleni meccs: később még Joshua is szóba jöhet

Vitathatatlan nehézsúlyú mérkőzésre kerül sor hamarosan Tyson Fury és Oleksandr Usyk között, árulta el Frank Warren promóter.

A 35 éves Usyk szombat este Szaúd-Arábiában megosztott pontozással legyőzte Anthony Joshuát, megismételve a 11 hónappal korábbi, a brit ellen aratott győzelmét. A győzelem megnyitja az utat a WBC bajnok Fury elleni összecsapás előtt – aki a hétvégén megerősítette, hogy nyitott arra, hogy Usyk ellen visszatérjen a visszavonulásából.

Warren, aki a 2018-as visszatérése óta Fury-t népszerűsíti, ragaszkodik ahhoz, hogy az ukrán elleni összecsapás meglesz.

„Fury és Usyk között nagyon jó meccs lenne. Ez szerintem létre fog jönni, mert mindkét csapat szeretné, ha ez megtörténne. Usyk azt mondta a meccs után, hogy ez az egyetlen párharc, ami érdekli, és minden bizonnyal ez a helyzet Tysonnal is. Csak az a kérdés, hogy ez hol hozná a legtöbb bevételt, mert ez egy történelmi mérkőzés. Isten tudja, mióta ez az első alkalom, hogy a négy öv a tét. Mindkét bunyós veretlen. Az egész bokszvilágot magával ragadja majd ez a mérkőzés” – mondta Warren a BBC-nek.

Warren azt is elárulta, hogy Joshua még mindig kiérdemelheti a Fury elleni meccset, feltéve, hogy visszakapaszkodik a Usyk elleni két vereségéből.

„Ha AJ-nek sikerül néhány győzelmet szereznie és szerintem Tyson meg fogja verni Usykot, akkor lehet, hogy lesz egy meccs kettőjük között. De AJ-nek újra meg kell erősödnie, mielőtt egyáltalán gondolhatna ilyen küzdelmekre.”

Fury és Usyk egyaránt veretlen profiként – Fury 33, Usyk pedig 20 mérkőzésen. Eközben Joshua már három vereséggel áll, a Usyk elleni két vereség azután következett be, hogy Andy Ruiz Jr. még 2019-ben KO-val döbbentette meg a világot.

Borítókép: Josh Hedges/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ