Daniel Cormier: egy Fiziev elleni vereség megnehezítené Gaethje helyzetét

Daniel Cormier szerint egy Rafael Fiziev elleni vereség komoly visszaesést jelentene Justin Gaethje számára,a mivel messze kerülne a UFC könnyűsúlyú bajnoki címtől.

Gaethje a UFC 286 társ-főmérkőzésén március 18-án Londonban Fizievvel csap össze.

https://www.instagram.com/p/CnbkbKzom7Y/?hl=hu

A korábbi ideiglenes könnyűsúlyú bajnok a UFC-hez való csatlakozása óta a divízió csúcsán van, de miután 2022 májusában Charles Oliveira ellen elbukta a második címszerzési kísérletét, Cormier úgy véli, hogy Gaethje számára most kötelező a győzelem.

„Justin Gaethje egy ölni vagy megölni fickó. A mentalitása nem változik. Ő egy őrült harcos, aki egyszerűen imád harcolni, és ugyanezt tudom elmondani Rafael Fizievről is. Érdekes lesz, de ez is egy olyan meccs, ami az őrségváltáshoz vezethet, mert ha Gaethje ezt elveszíti, akkor nagyon nehéz lesz visszaszereznie azt a helyet és megbecsülést, amit a könnyűsúlyú divízióban elfoglal” – mondta Cormier az ESPN “DC & RC” című műsorában.

Fiziev nem veszített azóta, hogy a UFC-s debütálásán kikapott Magomed Mustafaevtől – ez volt az egyetlen vereség a mérlegén. A muay thai specialista az elmúlt öt ellenfeléből hármat kiütött, legutóbb pedig a UFC on ESPN 39 főmérkőzésén a korábbi könnyűsúlyú bajnok Rafael dos Anjos-t győzte le.

Borítókép: Katelyn Mulcahy/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ