Francis Ngannou reagált Dana White megjegyzéseire

A szabadúszó Francis Ngannou reagált a UFC elnökének, Dana White-nak a közelmúltban tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra, melyben a promócióból való távozásáról volt szó.

Ngannou immár nem UFC nehézsúlyú bajnok, mivel nem tudott megegyezni a promócióval egy új szerződésről, ami azt eredményezte, hogy teljesen elváltak útjaik. A promóció bejelentette, hogy a megüresedett címért márciusban a UFC 285-ön kell majd megküzdeni, ahol Jon Jones a korábbi ideiglenes bajnok Ciryl Gane ellen lép majd ketrecbe.

A promóció idei első eseményét követően White válaszolt a média kérdéseire Ngannou elengedésével kapcsolatban, melyeket később heves kritikával illettek. Most maga Ngannou reagált White megjegyzéseire, hogy miért mentek tönkre a tárgyalások.

Egy esetleges Jon Jones elleni mérkőzéssel kapcsolatosan cáfolta azt a felvetést, hogy félt volna a harctól, vagy több pénzért akart volna gyengébb ellenfelekkel, ahogy azt White sugallta.

„Azt is mondták, hogy félek Jon Jones vagy valaki más ellen harcolni, amit nem tudom, honnan vettek. Ez nagyon nevetségesen hangzik szerintem. Mert én már több mint két éve követelem ezt a meccset. Vártam erre a kihívásra. És még fél térddel, sérülten is küzdöttem a srácokkal. Miért kellene félnem tőlük? Miközben még magabiztosabbnak érzem magam? Nem, nem félek. Az egyetlen dolog, amitől félek, az az, hogy csapdába esek. Hogy nem veszítem el a szabadságomat, amit nagyon nagyra értékelek. Tudjátok, milyen tud lenni egy UFC-szerződés: korlátozott. Független vállalkozóként nem igazán van beleszólásod a szerződésbe. Még csak jogod sincs hozzá, és ezt nem hagyhatom” – jelentette ki Ngannou a YouTube-csatornáján közzétett videóban.

White a múltban és Ngannou helyzetében is többször kijelentette, hogy a harcosoknak “nem kell itt lenniük”, ha akarnak megegyezni, vagy gond van az új szerződéssel. Ngannou nevetett ezen a felvetésen, és kifejtette, hogy a UFC-szerződéssel rendelkező harcosokra vonatkozó korlátozások nagyon megnehezítik a saját karrierjük irányítását.

Ami azt illeti, hogy itt miért romlottak el a dolgok a két fél között, Ngannou már világossá tette, hogy ez többről szólt, mint a pénzről.

„2017 decemberében írtam alá az utolsó szerződésemet. Már akkor is tudtam, hogy ez nem egy jó szerződés. De tisztában voltam vele, hogy ki kell érdemelnem a helyem, bajnokká kell válnom, nagyobb értéket kell képviselnem ahhoz, hogy egy számomra jobb szerződést tárgyaljanak ki. Ezen dolgoztam az utóbbi öt évben, ami rendben is van. Soha nem panaszkodtam azzal a szerződéssel kapcsolatban, bármi is történt. Az egyetlen dolog, amit akartam, hogy jogomban áll felmondani azt a szerződést, és tárgyalni egy újról. Úgy gondolom, hogy legalábbis ez a jogom megvan. Úgy értem, ezt hívják szabadságnak, hogy felbonthatok egy szerződést, és elkezdhetek egy másikat. Ha az új nem felel meg. azt is szabadon megteheted, hogy nem írod alá anélkül, hogy az rosszul hatna. Én így gondolom ezt a dolgot. Sajnálatos, hogy nem sikerült megegyeznünk. Bárcsak sikerült volna, de ez van. Független vállalkozóként gondolnom kell magamra, és azt kell tennem, ami nekem jó.”

Ngannou tisztában van a következő lépés fontosságával a karrierjében. Hogy átmegy-e a bokszringbe, és olyan nagy nevek ellen próbálja ki magát, mint Tyson Fury, azt még nem tudni. Mindenesetre Ngannou karrierje jelenleg teljesen az ő kezében van.

Borítókép: Katelyn Mulcahy/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ