Deontay Wilder: közkívánatra térek vissza

Deontay Wilder nemrégiben világossá tette, hogy 36 évesen folytatni fogja bokszkarrierjét.

„Most nem tudom abbahagyni. Folytatnom kell az utamat. Nagyon szeretlek titeket srácok. Nem tudom így befejezni. Ennek az utazásnak még nincs vége” – mondta Wilder az alabamai szoboravatásán.

A „Bronzbombázó” egy pokoli trilógia harcon van túl Tyson Fury ellen, amelyen összesen ötször ütötték ki és két vereséget szenvedett el. A WBC korábbi nehézsúlyú bajnoka, Wilder 2015 és 2020 között uralta a mezőnyt. Az öv elvesztése óta a WBO, WBA, IBF és IBO bajnoka Oleksandr Usyk, míg a WBC címét továbbra is Fury birtokolja.

https://www.instagram.com/p/Cd_9I_3Dj-w/

Wilder, a 2008-as olimpia bronzérmese, úgy véli, hogy a boksz akkor a legjobb, ha a sportág élén egy amerikai bajnok van.

„Az ökölvívással kapcsolatban egy biztos, és ezt bizonyítottam is, hogy a boksz az izgalomtól virágzik ki, de igazán az amerikai bajnok pezsdíti fel az egészet. Ha ez meghal, akkor a boksz is meghal. Élő bizonyíték vagyok erre, hiszen közkívánatra térek vissza. A hajléktalanoktól egészen a milliomosokig azt akarják, hogy újra harcoljak. Elképesztő érzés. Szóval sokan megkerestek, hogy ez fontos, térjek vissza, mert amerikai nélkül nem igazán izgalmas a nehézsúly” – mondta Wilder a Blue Blood Sports TV-nek.

Wilder egyből a mélybe ugorhat a visszatérén, és megküzdhet a Usyk-Anthony Joshua nyári visszavágójának vesztesével. A győztes pedig egy vitathatatlan nehézsúlyú bajnoki csatára készül Fury ellen. A további jelöltek között szerepel: Joseph Parker, Dillian Whyte, Joe Joyce, Daniel Dubois és Otto Wallin.

Borítókép és fotók: Al Bello/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ