Dillian Whyte új edzőt vett fel

A Hall of Fame bunyósból lett neves tréner, Buddy McGirt kapta a feladatot, hogy a jövőben felkészítse a nehézsúlyú bokszolót, Dillian Whyte-ot, amit ő maga jelentett be.

„Buddy kétszeres világbajnok volt, sok jó sráccal bokszolt, és sok top srác sarkában is megfordult már. Megjárta a világot, világbajnoki tapasztalatokkal rendelkezik, és azt hiszem, erre van szükségem a karrierem ezen szakaszában, valakire, aki tud apró finomításokat végezni rajtam és egy kicsivel több tapasztalata van nagy meccseken” – mondta Whyte a Sky Sportsnak.

Ez a lépés azt jelenti, hogy Whyte útjai elváltak Xavier Millerrel és Harold Knight-tal. A brit származású jamaicai korábban Portugáliában edzett, de most átmegy a tengeren túlra, hogy McGirt-tel alkosson egy párt Los Angelesben.

McGirt arról ismert, hogy az elmúlt két évtizedben néhány nagyon jó bunyós karrierjét újjáélesztette. Arturo Gatti, Vernon Forrest, Antonio Tarver és Sergey Kovalev is McGirthez fordult egy-egy vereség után. A 35 éves Whyte talpra szeretne állni, miután legutóbb áprilisban Tyson Fury a hatodik menetben kiütötte. Whyte másik két veresége is kiütéssel végződött, 2015-ben Anthony Joshua, 2020-ban pedig Alexander Povetkin ellen.

McGirt, aki 1982 és 1997 között bokszolt 73-6-1 (48 KO) mérleggel rendelkezett. A most 58 éves McGirt olyanokat is edzett, mint Hasim Rahman és Paulie Malignaggi. Jelenleg a nemrég WBO középsúlyú bajnok Janibek Alimkhanuly edzője. McGirtet az Amerikai Bokszszakírók Szövetsége 2002-ben az év edzőjének választotta.

Borítókép és fotók: Usman Nurmagomedov / Facebook

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ