Daznboxing/instagram

Ezt mondták Furynak a 10. menet végén a sarkában állók

Tyson Fury sarkáról a 10. menet végén készült felvételek hatalmas beszédtémává váltak az Oleksandr Usyk elleni, megosztott döntéssel elszenvedett vereséget követően.

Fury szombat este elszenvedte profi karrierje első vereségét, amikor Usykot a szaúd-arábiai Rijádban a nehézsúly új, vitathatatlan világbajnokává koronázták. Az ukrán bunyós mostantól a WBC, a WBA, az IBF és a WBO öveit is birtokolja, mivel a pontozók 115-112 Usyknak, 114-113 Usyknak és 114-113 Furynak ítélték a meccset.

Fury azonban meg volt győződve arról, hogy ő nyerte a mérkőzést, sőt, úgy tűnt, azzal vádolta a bírókat, hogy a korábbi cirkálósúlyú bajnok Usyk pártjára álltak, mert Ukrajna országa „háborúban áll”.

„Hiszem, hogy megnyertem ezt a meccset. Néhány menetet nyert, de én többet. Ez van, mit lehet tenni? Mindketten jó küzdelmet vívtunk. A legjobbat, amit csak tudtunk. És tudod, az országa háborúban áll. Szóval az emberek egy háborúban lévő ország mellé állnak. Szerintem megnyertem ezt a meccset, és vissza fogok térni. Van egy visszavágó záradékunk.”

Fury csapata is pozitívan nyilatkozott a teljesítményéről – még akkor is, ha a kilencedik menetben komoly verést kapott. Sőt, a 10. menet végén a sarka azt mondta: „Nyerd meg ezt a két menetet, és megnyerted a meccset”.

A kemény 10. menet végén Tyson Fury 3 különálló edzőtől kapott utasításokat, akik mindannyian más-más tanácsot adtak.

Steward: 🗣️”Hagyd abba a hátrálást. Üsd meg”
John Fury: 🗣️„Könnyű ütések,”
Andy Lee: 🗣️ „Megnyered a meccset”.

A sarkáról készült felvételek hamarosan felkerültek az internetre, és sok rajongó egyetértett velük.

„Micsoda teljes zűrzavar. John Fury ordibál Sugar Hill felett, Andy Lee azt mondja neki, hogy ő nyert, és félbeszakítja Sugar Hillt. Teljes zűrzavar. Kínos minden szinten. Usyk sarka kontrollált, tömör és tiszta volt”.

„Képzeld el, hogy megütnek, és öt ember üvöltözik neked vegyes üzeneteket.”

„Három hang egy sarokban csak a bajt keresi, különösen, ha kettő családtag. A vezetőedzőnek kellene az egyetlen hangnak lennie, amit hallani lehet. Ha én lettem volna a helyében, megmondtam volna a másik kettőnek, hogy fogja be a száját.”

A mérkőzés után a háromszoros nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewis azzal vádolta Furyt, hogy úgy bokszolt, „mintha megnyerte volna a meccset”.

„Egyetlen bokszoló sem bíráskodhat és mondhatja, hogy megnyerte a meccset. Minden alkalommal, amikor egy menet szoros volt, úgy kell tekintenie rá, mintha vesztett volna.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ