Februárban csaphat össze Fury és Usyk a Super Bowl hétvégéjén

Mark Kriegel, az ESPN munkatársa szerint a WBC bajnoka, az angol Tyson Fury és a WBO, WBA, IBO és IBF bajnok ukrán Oleksandr Usyk közötti nehézsúlyú címegyesítő mérkőzés az NFL 57. Super Bowljának hétvégéjén – vagy az azt követő héten – zajlana le, és a Közel-Kelet a “legvalószínűbb” helyszín.

Kriegel meg nem nevezett forrásokra és Bob Arummal, a Furyt promotáló Top Rank vezetőjével folytatott beszélgetésekre hivatkozva optimista hangot ütött meg a történelmi mérkőzés esélyeit illetően, különösen azért, mert Kriegel szerint úgy tűnik, hogy nincs nézeteltérés a harcosok pénztárcájának felosztását illetően. Az Usyk-Fury mérkőzést az ESPN-nek kellene közvetítenie, mivel a csatorna kizárólagos közvetítési megállapodást kötött a Top Rankkal.

„Ez meg fog történni. Honnan tudom ezt? Mi a viták forrása minden nagy meccs előtt? A pénztárca felosztása. 70-30, 60-40? Ez 50-50 lesz. Ma beszéltem Bob Arummal. Azt mondta, hogy ez biztos. Más forrásaim is megerősítették. Tehát egy vitás pont teljesen ki van küszöbölve, vagy legalábbis állítólag. Ez egy olyan hír, ami hatalmas előrelépés abban, hogy összejöjjön a mérkőzés” – mondta Kriegel a Jose Pedraza vs. Richard Commey könnyűsúlyú mérkőzés szombati ESPN közvetítése alatt.

„Hogy mikor? Talán láttak a héten olyan híreket, hogy a szaúdiak decemberben akarják megrendezni. Idézem, ‘ez valószínűtlen’, Arum és mások szerint, akikkel beszéltem. Ami felé hajlanak: Február, Super Bowl hétvége, vagy talán az azt követő héten, valószínűleg a Közel-Keleten, de nem feltétlenül Szaúd-Arábiában. Ne feledjétek, ott van még Abu Dhabi, Katar is lehet, és még mindig ott van lehetőségként Egyesült Királyság is.”

Az Usyk-Fury mérkőzésről azután kezdtek el jönni a hírek, miután Usyk sikeresen megvédte WBO, WBA és IBF címét Anthony Joshua ellen a hónap elején a szaúd-arábiai Dzsiddában. Usyk, aki a tavaly szeptemberi első mérkőzésen egyhangú pontozással győzte le Joshuát, legutóbb megosztott pontozással nyert. A mérkőzés után Usyk kihívta Furyt egy vitathatatlan csatára, aki el is fogadta ezt a felkérést, annak ellenére, hogy nemrég még azt állította, hogy visszavonul.

Fury brit promótere, Frank Warren is kijelentette, hogy bízik abban, hogy létrejöhet a mérkőzés, mivel Usyknak nincs exkluzív kötődése egy promóterhez vagy hálózathoz sem, ami megnehezítené a tárgyalásokat. Usyk megbízatása a Matchroom Boxingnál a második Joshua-meccsel véget ért. Usyk, a korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú bajnok mögött ukrán promótere, Alexander Krassyuk áll, míg menedzsere Egis Klimas, akinek több bunyósa is szerződésben áll az Arum-féle Top Rankkal, köztük Usky jó barátjával, Vaszilij Lomachenkóval.

Warren azt állította, hogy az Egyesült Királyság lehet a mérkőzés lehetséges otthona, de csak akkor, ha a londoni Wembley Stadion rendelkezésre áll. Kriegel azonban kijelentette, hogy a Wembley, amely egy szabadtéri aréna, egyszerűen nem jöhet szóba egy tél közepén megrendezésre kerülő mérkőzésre.

„Nem a Wembleyben lesz. Ne hallgassatok az ilyen hírekre. Tél van. Meg kell védeni a harcosokat az időjárás viszontagságaitól. Akkor már inkább a 80 000 férőhelyes fedett aréna lenne az ideálisabb Cardiffban (Walesben), ha már az Egyesült Királyságot emlegetik.”

Borítókép és fotók: Justin Setterfield/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ