Figueiredo és Moreno még nem végzett egymással

Deiveson Figueiredo bosszút állt Brandon Morenón a trilógia mérkőzésen, és visszaszerezte a bajnoki címet szombaton a kaliforniai Anaheimben, a Honda Centerben zajló UFC 270-en.

Ez volt az éjszaka legszórakoztatóbb küzdelme, és úgy tűnt, Figueiredo jól döntött, amikor táborát Arizonába költöztette, hogy együtt dolgozzon Henry Cejudóval. Jönnie kell a negyedik meccsnek, amikor három meccs után az állás 1-1-1?

A UFC történetében soha nem volt még négy meccsen át tartó címmérkőzéses rivalizálás ugyanaz a két ellenfél között, de Deiveson Figueiredo és Brandon Moreno hajlandóak még egyszer egymás ellen küzdeni, miután szombaton befejezték a trilógiát. Figueiredo bebizonyította, hogy egy pár hónapos edzés és egy bajnokkal való felkészülés hozhat változást. Tavaly októberben Figueiredo Brazíliából Arizonába helyezte át edzőtáborát, hogy Eric Albarracin és a korábbi kétosztályú UFC-bajnok Henry Cejudo irányításával edzhessen. Javított a védekezésén, eredményesek voltak a vádlirúgásai, és megtanulta, hogyan tartsa távol Morenót a hátától.

Image

Figueiredo kondíciója is sokkal jobb volt, mint az előző találkozójuk során, aki most eleget tett a bírók szerint, hogy elvegye Moreno bajnoki övét. Figueiredo visszatért bajnokként, és visszanyerte önbizalmát Cejudo, Moreno korábbi edzőpartnere segítségével. A legtöbb mexikói szurkoló – többségük a Honda Centerben – egyértelműen csalódott volt az eredmény miatt, de senki sem panaszkodhat egyik harcos teljesítményére sem. Ezt a harmadik küzdelmet 2022 egyik legjobbjaként fogják számontartani.

 Az azonnali visszavágók nem jellemzőek az UFC-ben, különösen három sima csata után. De 13 hónapon belül küzdelem után is kiegyenlített a kettőjük mérlege, így mindenki szerint szükséges egy negyedik összecsapás is.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ