Francis Ngannou ismét nekiugrott a UFC-nek

Francis Ngannou-tól nem idegen, hogy kifejezze érzéseit a UFC-szerződésekkel kapcsolatban.

A UFC nehézsúlyú bajnoka folyamatos szerződési vitában áll a promócióval, és a múltban elmondta, hogy problémái túlmutatnak a nagyobb bokszpénzek kérdésén.

„Ez nem egyszerűen csak a pénzről szól. Nyilvánvalóan a pénz is része a dolognak, de a szerződés feltételeivel sem értek egyet” – mondta Ngannou a riportereknek a UFC 270 mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, miután legutóbbi harca során legyőzte Ciryl Gane-t.

A korábbi UFC középsúlyú bajnok Luke Rockhold, aki a UFC 278-on fog hamarosan harcolni, a a szerdai médianapon kifejtette saját sérelmeit, amikor megszólalt a harcosok fizetésével kapcsolatban. Úgy tűnik, Ngannou végignézte Rockhold interjúját, és szavai arra inspirálták a nehézsúlyú bajnokot, hogy ő is reagáljon, melyben kritikát fogalmazott meg a UFC szponzori korlátozásaival kapcsolatban.

Ngannou szerint egy több mint 1 millió dollár értékű üzletet veszített el, mert a UFC szponzori szerződést kötött egy kriptopénz platformmal.

„Luke interjúja nagyon lényegre törő volt. Egy csomó olyan dolog, amiről senki sem beszél, és a cég csak sodródik tovább a dolgokkal. A bunyósokat a szponzorációval kizsákmányolják. Ez egy hatalmas bevételi forrás számunkra, de a cég ezt folyamatosan kihasználja a saját hasznára. Megértem, hogy a sportolóknak jól kell kinézniük az egyenruhákban, de kaphatnánk minimum 2 jóváhagyott szponzorhoz jogot. Tavaly elvesztettem egy több mint egymillió dolláros üzletet egy kriptotőzsdétől a CRYPTO.COM-mal való partnerség miatt. Mit kaptam belőle? Az infláció pedig csak nő”– írta Ngannou.

Borítókép és képek: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ