(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Frank Sanchez készen áll Furyra bárhol, bármikor

Több bunyós sem fogadta el a lehetőséget, hogy a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury ellen küzdjön.

Tavaly a WBC elrendelte a korábbi bajnok Deontay Wilder és Andy Ruiz közötti végső világbajnoki eliminátort. A két bokszoló soha nem került közel a megegyezéshez, és úgy tűnik, más irányba tartanak. Fury képviselői megpróbálták közvetlenül felvenni a kapcsolatot Ruizzal, és azt állítják, hogy a bokszoló beárazta magát azzal, hogy 20 millió dolláros fizetést követelt. A harmadik helyre rangsorolt harcos a korábbi kétszeres világbajnok Anthony Joshua. Fury menedzserei őt is megkeresték, de Joshua kihagyta, hogy folytathassa a kétmeccses tervét – ami egy augusztusi visszatérést és egy esetleges decemberi Wilder elleni mérkőzést foglal magában.

A negyedik helyen a veretlen kubai kihívó, Frank Sanchez áll, aki nem utasítja vissza a lehetőséget, hogy megmérkőzzön Furyval a WBC-övért. Sancheznek nem okoz gondot, hogy a mérkőzésre brit földön kerüljön sor.

A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman szerint a közeljövőben választanak egy új kötlező kihívót – és a ranglistán elfoglalt helye alapján Sancheznek nagyon jó esélye van arra, hogy ez az ember legyen.

„Megismétlem, amit Frank Sanchez már számtalanszor elmondott – hajlandó egy pillanat alatt megküzdeni Tyson Furyval az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban vagy bárhol a világon. A Frankhez hasonló bokszolók számára hozták létre a kötelező kihívói státuszt, amit a bajnokok elkerülnek. Túlságosan meglepődnék, ha Tyson Fury önként bokszolna Frank ellen. Véleményem szerint Frank Sanchez a világ legjobb nehézsúlyú bokszolója, akit a világ legjobb edzője, Eddy Reynoso képez. Tyson valószínűleg úgy gondolja, hogy túl nagy a kockázat, de remélem, bebizonyítja, hogy tévedtem” – mondta a kubai társmenedzsere, Mike Borao a Sky Sportsnak.

Sanchez nemrég újra összeállt Eddy Reynoso edzővel, aki leginkább a mexikói szupersztárral, Saul „Canelo” Alvarezzel végzett munkájáról ismert.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ