Fury: ha nem jön össze a Usyk elleni meccs, akkor jöhet Joshua

A WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury nagy nyomást gyakorol a WBO, IBF, IBO, WBA címeket birtokló Oleksandr Usykra, hogy minél előbb megmérkőzzön vele.

Fury az év végén szeretne visszatérni – Usyk viszont szeretne néhány hónap szünetet tartani, és 2023 elején megrendezni a meccsüket. Az ukrán bokszoló szeretne teljesen felépülni a sérüléseiből és egy kis időt tölteni a családjával. Usyk a múlt hónapban Szaúd-Arábiában lépett szorítóba, amikor is egy nehéz mérkőzésen, megosztott pontozással nyert az Anthony Joshua elleni visszavágón.

Fury figyelmeztetésképpen kijelentette, hogy nyitott arra, hogy Joshuát vegye célba, annak ellenére, hogy zsinórban két vereséget szenvedett, ha nem születik megállapodás Usykkal a vitathatatlan csatáról.

„Még mindig adnék neki egy esélyt, annak ellenére, hogy az utolsó öt meccséből hármat elveszített. Szerintem az emberek szívesen látnák ezt a harcot. Ha a Usyk elleni meccs nem jön össze, akkor teszünk egy ajánlatot AJ-nek” – mondta Fury a BT Sportnak.

Joshua még decemberben szeretne ismét ringbe lépni, egy top 15-ös ellenfél ellen. Fury, aki a múltban rengeteg ellentmondásos nyilatkozatáról volt ismert, nem volt hajlandó kritizálni Joshuát az Usyk elleni visszavágó elvesztése utáni kirohanása miatt.

„Láttam mindezt, de nem vagyok olyan, aki így ráugrik valakire. Nem érdekel, hogy valaki mit mond, ez az ő dolga, semmi közöm hozzá. Figyelj, mindenkinek azt kell tennie az életben, amit tennie kell, és nem az én dolgom, hogy mit csinál a meccs után. Az én dolgom a boksz, nem az, hogy ő mit mondott. Rengeteg szart mondtam a múltban, nem akarom, hogy ítélkezzenek felette. Az én munkám a boksz, ezért a bokszolói teljesítményük alapján ítélem meg ezeket a srácokat – nem pedig az alapján, hogy mit csinálnak a bokszon kívül. Nem érdekel ez a szarság.”

Borítókép és fotók: Mike Roach/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ