Edwards edzője: piszkos játék ez, Chimaev pedig a UFC következő fejőstehene

Leon Edwards edzője, Dave Lovell nincs teljesen meggyőződve arról, hogy az újdonsült bajnok következő ellenfele már biztos.

A korábbi bajnok és fontkirály Kamaru Usman elleni történelmi sikert arató Edwards mindössze a második brit UFC bajnok, az első Michael Bisping volt. Tekintettel arra, hogy Usman mennyire domináns volt az eddigi pályafutása során, úgy tűnt, hogy egy azonnali trilógia-mérkőzésre kerülhet sor, de Edwards csapata még nem hozott végleges döntést.

A feltörekvő esélyes Khamzat Chimaev a tervek szerint a hétvégén Nate Diaz ellen lép ketrecbe a UFC 279 főmérkőzésén szeptember 10-én a T-Mobile Arénában, Las Vegasban, Nevadában. Bár a UFC elnöke, Dana White azt ígérte, hogy Chimaev egy győzelem esetén címmérkőzést kap, sokak elbizonytalanodtak Usman veresége után.

Lovell edző úgy véli, hogy a UFC segíthet Chimaevnek, hogy átugorja Usmant a címért folyó versenyben, feltéve, ha magabiztos győzelmet arat Diaz ellen.

„Ha ez a forgatókönyv, akkor legyen. De sosem lehet tudni, hogyan működnek ezek a dolgok. Rengeteg csavar zajlik a zárt ajtók mögött. Piszkos játék ez, és tudnod kell, hogy játszd ki a kártyáid. Tudom, hogy felkészítik ezt a Khamzat fickót. Khamzat Chimaev a következő fejőstehenük, és ők most nagyban dolgoznak a sikeréért. Szóval figyelj, nem biztos, hogy Usman lesz a következő ellenfelünk” – mondta Lovell edző az MMA Nytt-en keresztül.

Edwards nem csak a bajnoki címet nyerte meg, de Usman karrierje első kiütéses vereségét is elszenvedte. Lovell edző szerint “A nigériai rémálom” nem biztos, hogy ugyanúgy tér vissza.

„Még soha nem ütötték ki. Az egy dolog, ha egy bunyóst lefojtanak, vagy kap egy testütést és nem tud felállni belőle, vagy a bíró közbelép, de amikor kiütnek, akkor miután felébredsz, csak arra gondolsz, mi történt?”

Te kit szeretnél Edwards következő ellenfelének? Kamaru Usmant vagy Khamzat Chimaevet?

Borítókép és fotók: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ