Fury: megrémít a gondolat, hogy meddig kell még ezt csinálnom?

Tyson Fury önbizalmáról és bravúrjairól ismert, de még a nehézsúlyú világbajnok is küzdhet a mentális egészséggel. Idén április elején, miután Fury 94 ezer szurkoló előtt kiütötte Dillian Whyte-t a Wembley Stadionban, 32-0-1-es veretlen rekorddal visszavonult.

A “Cigánykirály” azonban nem tudta abbahagyni, és nemrégiben visszatért kihívva Anthony Joshuát és Oleksandr Usykot, bár most úgy néz ki, hogy Derek Chisora ellen fog bokszolni decemberben.

Visszavonulása alatt véget nem érő találgatások folytak arról, hogy Fury visszatér-e, mivel még mindig rendszeresen posztolt edzésvideókat. Fury mostanra elárulta, hogy ezzel a mentális egészségét akarta fenntartani, de rájött, hogy a józan esze megőrzéséhez szüksége van a profi bokszra is, és aggódik amiatt, hogy képes lesz-e valaha is maga mögött hagyni a sportágat.

„Nem tudok kilépni ebből az egészből, talán egy orvos vagy pszichológus, vagy valaki tudna segíteni, mert azt hiszem, mentális segítségre lesz szükségem ahhoz, hogy elengedjem ezt a dolgot. Ha megkérdeznéd tőlem, hogy miért bokszolok? Nehezen tudnék válaszolni, nincsenek céljaim vagy ambícióim. Azért bokszolok, mert úgy érzem, hogy szükségem van rá, és naponta kétszer, heti hét napon át edzettem a bokszteremben. Voltam Joseph Parkerrel táborban, voltam Tommyval [Fury] táborban, soha nem hagytam abba, nem tudtam. Be akartam fejezni, de nem tudtam elszakadni, mert a bunyó nélkül egy magányos, borzalmas, szomorú ember vagyok. Egy szörnyeteget hoztam létre, és én vagyok a hibás” – mondta Fury a Behind The Glovesnak.

„Tényleg szerettem volna abbahagyni a bokszot, de nem tudom elengedni, ezért folytatom. Minden nap edzek, többnyire naponta kétszer, a mentális egészségem és a jólétem érdekében. Megrémít a gondolat, hogy meddig kell még ezt csinálnom? És eljön-e valaha az a pont, amikor már nem fogok bokszterembe járni, hogy fitt maradjak?”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ