Fury szerint meg kell küzdenie Joshuával, mielőtt visszavonulna

Tyson Fury szerint “meg kell küzdenie” a brit nehézsúlyú honfitársával, Anthony Joshuával, mielőtt visszavonul.

A WBC-bajnok Fury és a korábbi egyesített bajnok Joshua csapatai között szeptemberben megszakadtak a tárgyalások egy esetleges mérkőzésről. Ehelyett a 34 éves Fury december 3-án Londonban Derek Chisora ellen védi meg címét.

„Nem hiszem, hogy képes lennék úgy visszavonulnia, hogy nem bokszoltam Joshuával. Évek óta próbáljuk összehozni, ez a meccs az, amit az emberek látni akarnak. Bokszrajongóként ezt akarom látni” – mondta Fury a High Performance Podcastben.

A Fury és Joshua közötti lehetséges mérkőzésről szóló tárgyalások azt követően folytak, hogy a 33 éves bunyós augusztusban vereséget szenvedett az Oleksandr Usyk elleni második mérkőzésen. Nem sokkal a mérkőzés után Fury a közösségi médiában közzétett videón keresztül kihívta Joshuát egy mérkőzésre, amit Joshua elfogadott, mondván, hogy “decemberre készen áll”. A tárgyalások azzal értek véget, hogy mindkét fél egymást hibáztatta azért, hogy a mérkőzés nem jött létre.

Fury és a 38 éves brit Chisora találkozója a Tottenham Hotspur Stadionban lesz a harmadik összecsapás a páros között, 2011-ben és 2014-ben Fury győzött.

„Az elmúlt négy-öt évben háromfejű szörnyek voltunk: én, Wilder és Joshua. Joshuát és Wildert megölték, és én vagyok az utolsó, aki még áll. Most hirtelen új emberek jöttek fel – Joe Joyce, Daniel Dubois, Usyk. Vérfrissítés történt. Mindezek ellenére úgy érzem, paródia lenne, ha ebben a korszakban én és Joshua nem csapnánk össze.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ