Fury üzenete Joshuának: szólj, ha érdekel, ha nem, akkor másik ellenfelet választok

A közösségi médián hétfőn közzétett “nyílt levelében” Fury, a WBC nehézsúlyú ökölvívó, egy, az év végéig megrendezésre kerülő, tisztán brit mega-mérkőzésre szólította fel honfitársát, Anthony Joshuát.

A 32 éves londoni Joshua a múlt hónapban a szaúd-arábiai Dzsiddában szenvedett vereséget megosztott pontozással Oleksandr Usyk ellen. Ezt követően felmerült annak a lehetősége, hogy Usyk legközelebb egy vitathatatlan nehézsúlyú mérkőzésen Fury ellen lépjen ringbe, de úgy tűnik, hogy a két fél között patthelyzet alakult ki a mérkőzés ütemezését illetően: Fury az év végéig szeretne bokszolni, míg Usyk nemrég azt mondta, hogy csak valamikor a jövő év elején tér vissza. Usyk válasza arra késztette Furyt, hogy a közösségi médiában becsmérelje az ukránt.

Fury most úgy tűnik, hogy lecserélte Usykot Joshuára. A csapda pedig az, hogy nagyon hamar készen kell állnia Joshuának, és Fury szerint nem lehet kifogása, hiszen a legutóbbi meccse miatt épp formában kell, hogy legyen.

Ráadásul maga Joshua és promótere, Eddie Hearn is ragaszkodott ahhoz, hogy Joshua már decemberben vagy jövő év elején visszatér a ringbe, hogy megpróbálja “újjáépíteni” a karrierjét. Furyt Frank Warren Queensberry Promotions nevű szervezete képviseli az Egyesült Királyságban, valamint Bob Arum Top Rank nevű szervezete Amerikában.

„Azt hiszem, mindannyian hallottátok, hogy hamarosan, a következő néhány hónapban újra bokszolni fogok. Úgy gondolom, hogy mielőtt bejelentenék egy ellenfelet, ezt meg kell tennem a biztonság kedvéért. Anthony Joshua, tudom, hogy most vesztettél el egy meccset Usyk ellen, és jelenleg ellenfélkeresőben vagy. Szeretnék lehetőséget adni neked, hogy a következő hónapokban megküzdj velem a WBC nehézsúlyú világbajnoki címért. Ha érdekel, átküldöm neked az időpontot, és csinálhatjuk. Egy angliai csata a WBC nehézsúlyú világbajnoki címért. Szólj, ha érdekel, ha nem, akkor másik ellenfelet választok.”

Borítókép és fotók: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ