Boxing In Riyadh: Tyson Fury v Francis Ngannou
RIYADH, SAUDI ARABIA - OCTOBER 28: Tyson Fury reacts in-between rounds during the Heavyweight fight between Tyson Fury and Francis Ngannou at Boulevard Hall on October 28, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Fury vajon kiáll Usyk ellen? „Már nem az a bunyós, aki volt”

A Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk visszavágó nem fog megtörténni. Ezt állítja Johnny Nelson. Usyk megosztott döntéssel győzte le Furyt, és lett a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok.

Ez volt Fury első veresége, ami a meccs utáni megjegyzéseiből kiderült, hogy nehezen fogadott el. Kitartott amellett, hogy ő nyerte meg a mérkőzést, annak ellenére, hogy a kilencedik menetben majdnem kiütötték. Fury azt is állította, hogy Usyk csak az orosz-ukrán háború miatt nyert. Azóta Fury viszonylag csendben van a közösségi médiában. Az Eddie Hearn elleni öt az öt elleni tornán azonban sok sikert kívánt Frank Warrennek. Édesapja, John Fury szintén visszafogottan viselkedett. Pedig Fury most rossz okokból került a címlapokra.

Szülővárosában, Morecambe-ban látták, amint kidobják egy kocsmából. Fury korábban mentális egészséggel és alkoholizmussal küzdött. Mindez a Wladimir Klitschko-győzelem után kezdődött. Fury végül soha nem jutott el a Klitschko elleni visszavágóig. Nelson pedig úgy véli, hogy nem fog megtörténni a Usyk elleni visszavágó sem.

„Tyson Fury, a felismerés, hogy mi történt vele, lassan, de biztosan be fog találni. Nem hiszem, hogy Tyson Fury legközelebb vagy újra Oleksandr Usykkal fog megküzdeni. Fury vagy Usyk visszavonul, de lehet, hogy az ukrán visszamegy cirkálósúlyba. Nem hiszem, hogy újra kiállna Usykkal, inkább visszavonul a vereség miatt, és nehezen fogja feldolgozni. Lehet, hogy még bírná, de már nem az a bunyós, aki volt. A legutóbbi és az azt megelőző meccse [Francis Ngannou] is ezt mutatta. Talán eljött az idő” – mondta Nelson.

Ettől függetlenül Fury élt a visszavágó záradékával. A visszavágót december 21-re tűzték ki, így Furynak bőven van ideje felkészülni. A mérkőzés középső meneteiben uralta a küzdelmet. De vannak kérdőjelek azzal kapcsolatban, hogy Fury képes-e ezt megismételni. Hogy lépést tartson Usykkal.

Taktikaváltást alkalmazhatna, nagyobb nyomást helyezve Usykra. Ez azonban Usyk kezére játszik, mivel Fury valószínűleg nem fogja végig tartani a távolságot. A felkészülése is a helyén volt. A Francis Ngannou elleni győzelme óta edzett. Fury fizikumát dicsérték. Így az a tény, hogy most iszik, amikor újra az edzőteremben kellene lennie és kijavítania a hibáit, aggasztó. Nelson egyértelmű volt, hogy Fury legjobb napjai elmúltak.

„Ha anyagilag ennyire sikeres vagy, és eljutottál a csúcsra, hacsak nem szereted igazán, és nem vagy hajlandó keményen megdolgozni érte, hogy újra odaérj, miért hallgatnál bárkire, akiről úgy gondolod, hogy nálad alacsonyabb rendű ember, hogy megmondja neked, mit kell tenned. A Deontay Wilder elleni [2018. december 1-jei] első mérkőzése volt az utolsó kiemelkedő teljesítménye. Lehet, hogy Tyson Fury jól edz, de úgy érzem, utoljára a Wilder elleni első meccsén láttuk a legjobbját” – tette hozzá Nelson.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ