„Ha a legjobb tudása szerint küzd, és én is ugyanezt teszem, akkor ez lehet az évszázad harca.”

Dustin Poirier több menetet szeretett volna a Michael Chandler elleni közelgő mérkőzésén. Poirier Chandlerrel találkozik egy kulcsfontosságú könnyűsúlyú összecsapáson a november 12-én, a New York-i Madison Square Gardenben megrendezésre kerülő UFC 281-en, de a küzdelem csak három menetes lesz.

A UFC történetében már többször is volt rá példa, hogy egy nem címmérkőzést öt menetre írtak ki, de a Poirier vs. Chandler mérkőzéssel valamiért nem így tettek. Az eddigi tapasztalatai alapján, „The Diamond” úgy gondolja, hogy előnyére válna, hogy 25 percnyi lehetősége lenne harcolni Chandler ellen.

„Nagyon szerettem volna egy ötmenetes meccset. Különösen nekem lett volna jó, szerettem volna felvenni a ritmust és az időzítésre várni. Úgy érzem, jobb harcos vagyok. Hacsak nem történik valami az első pár menet valamelyikének elején, akkor általában a jobb nyer hosszú távon” – mondta Poirier a Heavy Sportsnak adott interjújában.

Poirier méltó ellenfélnek tartja Chandlert. Bár nagyon örülne egy domináns teljesítménynek, Poirier egy elhúzott, kiélezett csatára számít.

„Ő egy korábbi Bellator világbajnok. A világ egyik legjobbja, szóval nagyon-nagyon kemény ellenfél. Lehet, hogy ez lesz az év harca. Szeretném, ha tiszta, egyoldalú küzdelem lenne. De nem riadok vissza a tűzharcoktól. Igyekszem mindent megtenni, hogy nyugodt és technikás maradjak mindvégig. Ha a legjobb tudása szerint küzd, és én is ugyanezt teszem, akkor ez lehet az évszázad harca.”

„Úgy érzem, hogy ez egy hatalmas meccs a karrieremben. Először is, egész karrierem során még soha nem veszítettem el két meccset egymás után. Be akarom bizonyítani magamnak, hogy tanulok a hibákból, visszatérek és újra összeszedem magam. És nem csak magamnak, hanem a családomnak, a szurkolóknak, a lányomnak is be akarom bizonyítani, hogy ha elesel, fel tudsz állni, és sikerrel jársz. Szóval ez a meccs számomra személy szerint nagyon fontos, hogy egy másik korábbi világbajnok ellen is győzelmet arassak, és hozzáadjam a nevét az önéletrajzomhoz és az örökségemhez.”

Borítókép és fotók: Tnani Badreddine/DeFodi Images a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ