(Photo by Harry How/Getty Images)

Wilder: már nem éreztem azt az érzést, hogy ütni akarok

Nem mindenki kap egy életnagyságú képmást az utókor számára. De hát nem mindenki Deontay Wilder.

Az Alabama állambeli Tuscaloosából származó korábbi nehézsúlyú címvédő és olimpiai bronzérmes bunyós komolyan fontolgatta, hogy szögre akasztja a kesztyűket, miután tavaly októberben kiütéses vereséget szenvedett Tyson Fury ellen. A 36 éves Wilder azonban a jelek szerint meggondolta magát, miután tavaly májusban szülővárosában szemtanúja volt egy életnagyságú, a képmására készült szobor nyilvános leleplezésének. A pillanatot megörökítő videókon látható volt, ahogy egy láthatóan elérzékenyült Wilder örömmel fogadta a megtiszteltetést. 

Wilder tehát visszatér a ringbe Robert Helenius ellen október 15-én a New York-i Barclays Centerben, Brooklynban. Ráadásul Wilder ragaszkodott ahhoz, hogy mostantól nincs menekvés előle, mindenkivel harcolni akar, beleértve Andy Ruizt, Anthony Joshuát és az egyesített bajnok Oleksandr Usykot is.

„Ami igazán visszahozott az ökölvíváshoz az a felismerés, hogy a fenébe is, a világnak tényleg szüksége van rám. Tényleg motiválom az embereket. Bár már tudtam ezt, de amikor megkaptam a szobrot ez felerősödött. Amikor megkaptam a szobromat, és ez kőbe vésette az összes eredményemet, egy két lábon járó, élő legendát nézel. Vannak támogatóim és gyűlölőim, de ez az a pont, amikor minden beszéd elhal, és a szobor felemelkedik. Értitek? Az a szobor örökre ott marad, amíg Isten el nem jön és el nem veszi, vagy valamilyen katasztrófa nem történik… Látni, hogy ennyi ember eljött, hogy ezt lássa” – mondta Wilder a Brian Custerrel közös The Last Stand podcastben.

„Sokszor hátradőltem és elgondolkodtam, hogy visszamennék-e a ringbe vagy sem. Korábban is agyaltam már rajta, hogy mikor fejezzem be? És ültem, eltelt egy hét, két hét, és akkor jön a késztetés, hogy visszamenj az edzőterembe, vissza akarsz menni és megütni valamit, az izzadság, az edzőterem szaga körül akarsz lenni. Ezúttal más volt. Nem éreztem ezt a késztetést. Nem éreztem azt az érzést, hogy ütni akarok, hogy be akarok menni az edzőterembe. Hónapokig nem éreztem ezt a késztetést. Nem igazán tudtam, hogy vissza fogok-e térni. Üzleti szempontból már nem vagyok a bokszhoz kötve. A legtöbb bunyós ebben a szakmában csak azért van, hogy kikerüljön a szegénységből. Elsősorban ki akarunk jutni a rossz helyzetből, és el akarjuk tartani a családunkat. Ha már ennyi mindent elértél és megtettél, és egyenesbe jöttél, akkor miért mennél vissza? Senkit sem látunk, aki ezüstkanállal a szájában lép a ringbe. Ezért van az, hogy ez a sport olyan fickókból áll, akiket lecsuktak, drogdílerek, gyilkosok, bármi, ami a börtönben van, megtalálható a ring közelében.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ