Hearn: Usyk testalkatát elnézve, sokkal agresszívabb lesz ezen a meccsen, mint legutóbb

Eddie Hearn szerint Anthony Joshua ne lepődjön meg, ha végül Oleksandr Usyk egy sokkal agresszívebb változatával találkozik, mint azt előre eltervezte.

A Matchroom Boxing vezetője úgy véli, sztárügyfelének számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy a WBO, a WBA és az IBF nehézsúlyú világbajnoki címét is birtokló ukrán balkezes Usyk megpróbál majd jobban előlépve küzdeni a szombati nehézsúlyú mérkőzésükön a szaúd-arábiai Dzsiddában.

Hearn a véleményét Usyk feltűnően nagyobb testalkata alapján mondta el, amit a bunyósról készült legújabb képek és videók is bizonyítanak. Joshuát sok kritika érte, amiért tavaly szeptemberben, a londoni Tottenham Hotspur Stadionban rendezett mérkőzésükön alig találta el a fürge lábú Usykot.

De a veterán edző, Robert Garcia munkája kapcsán Hearn optimista, és hiszi, hogy Joshua képes lesz megfelelően reagálni Usyk taktikájára.

„Lesz egy irányt mutató sarka. Usyk ellen mindig alkalmazkodni kell, nem hülye. Tudja, hogy Joshua agresszívebb lesz, és Usyk méretét elnézve fel akarja majd vele venni a versenyt. Szerintem megpróbálja majd a ring közepén tartani a csatát, ami hat menet alatt véget fog érni, mert addig Joshuának muszáj lesz kiütni Usykot” – mondta Hearn a BBC 5 Live Boxingnak.

Hearn megjegyezte, hogy nem tetszett neki, hogy Joshua az első mérkőzésen arra törekedett, hogy lebokszolja Usykot, és úgy véli, ellene csak az válik be, ha meg akarod verni.

„Mindent, amit Josh-tól hallottam a meccs előtti napokban, utáltam, mert mindig azt hajtotta, hogy le fogom bokszolni ezt a fickót. Pedig szerintem egyetlen dolog állítja meg Usykot, ha korán kiütöd. Nézd meg Usyk arcának állapotát az első meccs után… ha visszanézed, minden alkalommal, amikor megütötte, nem tetszett neki. Nézd meg a Derek Chisora elleni Usyk elleni meccset. Soha nem láttam még embert, aki ennyire kényelmetlenül érezte volna magát. Ezt kell tennie. Nem hagyhatja, hogy a fickó ritmusba kerüljön.”

https://www.instagram.com/p/ChVKZxTAd1h/?hl=hu

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ