Helenius: Kiütném Tyson Furyt

A nehézsúlyú bokszoló, Robert Helenius egyike azoknak a bokszolóknak, akiket potenciális ellenfélként emlegetnek a WBC világbajnoka, Tyson Fury ellen.

Helenius figyelmeztette a szankcionáló testületet, hogy itt az ideje, hogy ő legyen a kötelező kihívója a WBA-bajnok Oleksandr Usyknak, aki a következő hónapokban Anrhony Joshua ellen fog bunyózni.

„Jelenleg hivatalos válaszra várunk a WBA-tól, ez az első számú prioritásom. Az ügyvédem írásban értesítette a WBA-t, kifizettem a szankcionálási díjat, és nincs nálam méltóbb versenyző a Usyk elleni küzdelemre a WBA-címért. Teljes mértékben elvárom, hogy én legyek a kötelező kihívó. Kiérdemeltem, és a ringen kívül ezért fogok harcolni.”

Fury a tervek szeint március 26-án tér vissza a ringbe. A bajnok kötelező kihívója Dillian Whyte – a két tábor azonban nem tudott megegyezni. Ha Whyte kiesik a harcból, akkor Helenius pótólhatja őt Fury ellen.

„Hallottam, hogy Bob Arum és mások emlegették a nevemet, akik akár harcolhatnak Fury ellen márciusban. Természetesen úgy érzem, megverném Furyt. Remekül bokszolt Deontay Wilder ellen, de fekszik számomra a stílusa. Fury számomra könnyebb stílusilag, mint Usyk. Az üzleti oldalt a menedzseremre, Markus Sundmanre és a tanácsadónkra, Mike Boraóra hagyom – akárki jön, Usyk, Fury, bárki, készen állok. Jobban érzem magam most, mint valaha karrierem során. Világbajnok leszek!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ