Helenius: Kiütném Tyson Furyt

A nehézsúlyú bokszoló, Robert Helenius egyike azoknak a bokszolóknak, akiket potenciális ellenfélként emlegetnek a WBC világbajnoka, Tyson Fury ellen.

Helenius figyelmeztette a szankcionáló testületet, hogy itt az ideje, hogy ő legyen a kötelező kihívója a WBA-bajnok Oleksandr Usyknak, aki a következő hónapokban Anrhony Joshua ellen fog bunyózni.

„Jelenleg hivatalos válaszra várunk a WBA-tól, ez az első számú prioritásom. Az ügyvédem írásban értesítette a WBA-t, kifizettem a szankcionálási díjat, és nincs nálam méltóbb versenyző a Usyk elleni küzdelemre a WBA-címért. Teljes mértékben elvárom, hogy én legyek a kötelező kihívó. Kiérdemeltem, és a ringen kívül ezért fogok harcolni.”

Fury a tervek szeint március 26-án tér vissza a ringbe. A bajnok kötelező kihívója Dillian Whyte – a két tábor azonban nem tudott megegyezni. Ha Whyte kiesik a harcból, akkor Helenius pótólhatja őt Fury ellen.

„Hallottam, hogy Bob Arum és mások emlegették a nevemet, akik akár harcolhatnak Fury ellen márciusban. Természetesen úgy érzem, megverném Furyt. Remekül bokszolt Deontay Wilder ellen, de fekszik számomra a stílusa. Fury számomra könnyebb stílusilag, mint Usyk. Az üzleti oldalt a menedzseremre, Markus Sundmanre és a tanácsadónkra, Mike Boraóra hagyom – akárki jön, Usyk, Fury, bárki, készen állok. Jobban érzem magam most, mint valaha karrierem során. Világbajnok leszek!”

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ