(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Javier Mendez megerősítette, hogy Khabib Nurmagomedov távozik az MMA edzői posztjáról

Az American Kickboxing Academy vezetőedzője, Javier Mendez megerősítette, hogy a korábbi vitathatatlan UFC könnyűsúlyú bajnok, Khabib Nurmagomedov távozik az edzői posztjáról, hogy családjával tölthesse az időt.

Khabib a UFC zászlója alatt, 2020-ban vonult vissza az aktív versenyzéstől, miután 29-0-ra javított profi mérlegét a Justin Gaethje elleni győzelmével. Az azóta eltelt időben Khabib az edzősködés felé fordult – az elmúlt évben a UFC és a Bellator MMA zászlaja alatt Islam Makhachevet, valamint Usman Nurmagomedovot is vitathatatlan könnyűsúlyú címig vezette.

A közelmúltban azonban felerősödtek a spekulációk Khabib edzői jövőjével kapcsolatban: az orosz menedzser és az Eagle FC vezérigazgatója, Rizvan Magomedov megerősítette kételyeit, miszerint a dagesztáni születésű harcos a február 11-én megrendezésre kerülő UFC 284-en már nem lesz ott Makhachev sarkában.

„Azt hiszem, Khabib világosan közölte felénk a döntését, amit hosszú időn keresztül mérlegelt. Nem kell ott színfalak mögötti okokat vagy radikális eseményeket keresni. Egyszerűen csak eljutott erre a szintre. 2020-ban fejezte be a pályafutását, de folyamatosan utazott az edzőtáborokba, meccsekre. Tizenkét hónapból tízszer volt távol otthonról, folyamatosan úton volt. Khabib olyan döntésre jutott, hogy itt az ideje több időt töltenie a családjával, és időt szentelnie a gyerekeknek. Valószínűleg az Islam Makhahchev vs. Alexander Volkanovski meccset ki fogja hagyni, igen” – mondta Rizvan Magomedov az orosz Match TV-nek adott interjúban.

Javier Mendez foglalkozik Khabib Nurmagomedov jövőjével, mint edző az MMA-ban. Miután Magomedov felfedte, hogy Khabib Nurmagomedov jövője teljesen bizonytalan a sportágban, az AKA vezetőedzője, Mendez megerősítette, hogy hosszú ideje tanítványa távozik az edzői posztról.

„Igen, Khabib elmondta nekem, ellentétben a legutóbbi alkalommal, amikor megígérte az édesanyjának, hogy visszavonul a versenyzéstől és én nem tudtam róla. Most körülbelül három héttel korábban tájékoztatott, hogy ezt fogja tenni. A családjával akar időt tölteni, és én száz százalékig egyetértek vele abban, hogy mit akar csinálni, és az okokat, amiért ezt akarja tenni. Nincs más oka, csak a család. Soha nem mondta, hogy örökre, de egy ideig nem lesz ott velünk, bár azt is el tudom képzelni, hogy befejezte. Hacsak nem történik valami, ami nagyon hiányzik neki, és nem érzi úgy, hogy szükség van rá.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ