Tyson Fury három meccset akar 2023-ban: Joshua kikerült a képből

Tyson Fury háromszor akar bokszolni 2023-ban, árulta el brit társproducere, Frank Warren. A Cigánykirály 2022-ben egy rövid visszavonulás ellenére kétszer bokszolt, és most már határozottan állítja, hogy szeretne a bokszban maradni és aktív lenni.

Dillian Whyte kiütése után a sportágtól való néhány hónapos távolléte alatt Fury azt állította, hogy levertnek és céltalannak érezte magát, ezért is tért vissza, hogy megverje Derek Chisorát a trilógia mérkőzésükön. Ennek hatására idén háromszor tervez bokszolni.

Az első, amelyről jelenleg is folynak a tárgyalások, remélhetőleg egy vitathatatlan WBA, WBC, IBF és WBO nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés lesz Oleksandr Usyk ellen. Ezt követően Fury egy brit összecsapást akar – a WBO által kötelezően előírt – Joe Joyce-szal.

„A következő 12 hónap során erősen szerepelni fog a terveinkben a fellendülőben lévő nehézsúlyú divízió. A teendők listájának élén az Oleksandr Usykkal való vitathatatlan összecsapás véglegesítése áll, amely uralni fogja a tavaszi menetrendet. Ha Tyson le tudja győzni a nagyszerű ukránt, akkor ő maga mondta, hogy egy nagy Wembley-estet tervez Joe Joyce-szal, és ezt a meccset nagyon szeretném megrendezni, amely ismét rekordokat döntene a nemzeti stadionban. Mivel Tyson idén háromszor akar bunyózni, bőven van lehetőség hatalmas nehézsúlyú mérkőzésekre” – mondta Warren a honlapja legutóbbi rovatában.

https://www.instagram.com/p/CnKPZ4fq88i/?hl=hu

Az IBF elhárított egy potenciális akadályt, amikor visszavonta a Filip Hergovicnak kiírt kötelező küzdelmet Usyk ellen.

„Mindannyian márciusra tervezünk, mindenki nagyon szeretné, ha ez megtörténne és pozitívan állunk hozzá. Még mindig sok mindent el kell rendezni, de őszintén hiszem, hogy ez össze fog jönni. Jó, hogy az IBF visszalépett. Minden jó irányba halad.”

Ha Fury legyőzné Usykot és Joyce-t is, ismét jöhetne egy Deontay Wilder elleni mérkőzés. Aki viszont nem jön egyáltalán szóba idén Fury számára, az Anthony Joshua.

„Nem. Megmondom, miért nem tudom elképzelni. Tyson elmondta, hogy milyen meccseket akar, ez az első számú kérdés. A második pedig az, hogy nem akarják a meccset. Megvolt a lehetőségük, hogy összehozzák, és elpuskázták.”

Úgy tűnik, Fury izgalmas év elé néz, de a brit rajongóknak talán tovább kell várniuk arra a meccsre, amit mindig is látni akartak.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ