Joe Joyce márciusra tervezi a meccset, utána jöhet Fury vagy Usyk

A WBO ideiglenes nehézsúlyú bajnoka, Joe Joyce azt reméli, hogy 2023 nyarán vagy Tyson Fury vagy Oleksandr Usyk ellen megmérkőzhet.

Joyce a kötelező kihívója Usyknak, aki a WBO, IBF, WBA, IBO világbajnoki címek birtokosa. Fury a WBC világbajnoka. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Fury és Usyk egy nagy téttel bíró, vitathatatlan küzdelemben csap össze jövő év elején.

Joyce azt tervezi, hogy márciusban visszatér a ringbe, majd a nyáron Fury vagy Usyk ellen akar harcolni. Fury Joyce-t tartalék ellenfélként említette – ha az Usykkal való megegyezés meghiúsul.

„Márciusban szeretnék ringbe lépni, ha már a többiek mind egymással harcolnak. Nyárra az a tervem, hogy egy nagy ellenfél ellen bizonyíthatok, Usyk vagy Fury a cél. Készen állok majd rá, mert lesz egy év eleji meccsem, ami beindít. Nem értem, hogy az emberek miért csak ülnek és várnak egy nagy meccsre. Ez rozsdássá teszi őket arra az esetre, amikor megkapják a lehetőséget, mindig fejleszteni kell a képességeid, tanulni és fejlődni kell, és izgalmas meccsekkel szórakoztatni a rajongókat. Ez szórakozás, nem az a cél, hogy megtartsam a veretlen rekordomat” – mondta Joyce a Sky Sportsnak.

Joyce a  hónap elején a Tottenham Hotspur Stadionban a ring szélén nézte végig, ahogy Fury dominál és megállítja a veterán harcost, Derek Chisorát egy trilógia mérkőzésen. A meccs után Joyce az első sorban állt, amikor Fury szidta Usykot egy heves, szemtől szemben zajló találkozó során.

„Ez egyszerre volt vicces és szórakoztató. Fury elkezdett felpörögni, aztán én is felpörögtem vele együtt. Jó móka volt, Usyk pedig csak ott állt és bámulta Furyt” – nevetett Joyce.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ