Jon Jones: örülök, hogy Francis tisztában van az értékével

Annak ellenére, hogy elkerülték egymást, a korábbi félnehézsúlyú bajnok, Jon Jones úgy véli, hogy az útja egy nap keresztezni fogja Francis Ngannou karrierjét.

Jones március 4-én a UFC 285 főmérkőzésén a francia nehézsúlyú, Ciryl Gane ellen lép ketrecbe a megüresedett nehézsúlyú bajnoki övért. Ez az összecsapás lesz Jones számár az első azóta, hogy 2020 februárjában Dominick Reyes ellen sikeresen megvédte a félnehézsúlyú bajnoki címét. Jones még az év augusztusában hivatalosan is lemondott az övéről, azzal a céllal, hogy feljebb lép nehézsúlyba. Mindenki azzal számolt, hogy Francis Ngannou ellen fog debütálni nehézsúlyban a UFC zászlaja alatt azonban jelenleg ez lehetetlen, mivel az előbbi a folyamatos szerződés-tárgyalási problémák közepette elvált a szervezettől.

Jon Jones úgy véli, hogy Francis Ngannou jövőbeli mérkőzése még lehetséges Azonban annak ellenére, hogy Ngannou a héten távozott a promóciótól, Jones támogatta a korábbi bajnokot abban, hogy tisztességes szerződést kössön a UFC-vel.

„Örülök Francisnek. Örülök, hogy Francis tisztában van az értékével. Senkinek sincs joga megszégyeníteni egy másik embert azért, mert az értékéért küzd. Én is nagyon hasonló helyzetben voltam. Soha nem voltam elégedett a fizetésemmel. Három évet kellett kihagynom, de most itt vagyok. Bátorítom Francist az útján, és minden jót kívánok neki. Egy másik társaság igazán áldott lesz, ha megkapja őt” – mondta Jon Jones a Sports Illustratednek.

Annak ellenére, hogy útjaik nem keresztezték egymást az Octagonban töltött időszakuk alatt, Jones elárulta, hogy biztos benne, hogy valamikor a jövőben meg fog küzdeni Ngannou-val.

„Hiszem, hogy az utam keresztezni fogja Francis útját. Dana White mindig azt adja a rajongóknak, amit látni akarnak, és egy Jon Jones-Francis Ngannou mérkőzés mindig is érdekes lesz. Szóval rajta tartom a szemem Francison.”

„Tisztelem, hogy Ciryl Gane elvállalta ezt a meccset. Tetszik, amit képvisel. Olyan, mint egy úriember. Tudom, hogy ezzel a meccsel többet nyerhet, mint veszíthet, de ez egy hatalmas lehetőség számára, hogy szintet lépjen szerintem.”

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ