Joshua 15 millióért félreáll? Jöhet a Fury vs. Usyk?

Anthony Joshuának 15 millió fontot fizetnének azért, hogy félreálljon, és hagyja, hogy Tyson Fury küzdjön meg Oleksandr Usykkal a vitathatatlan nehézsúlyú koronáért.

Joshua elveszítette WBA-, IBF- és WBO-öveit, amikor egyhangú pontozásos vereséget szenvedett Usyktól szeptemberben, de várhatóan az ukránnal fog megmérkőznie a visszavágón még idén. A brit harcos azonban állítólag kész elfogadni egy szíros csekke azért, hogy Usyk megmérkőzzön a WBC bajnokával, Tyson Furyval.

1366365286

A The Telegraph értesülései szerint Joshua kész félreállni a „hétvégi, elhúzódó tárgyalások” után a felek között. Ez megnyithatja az utat Fury előtt, hogy ringbe szálljon Usykkal március 26-án. Ha Joshua elfogadja a félrelépési pénzt, és lemond a visszavágóról, szinte biztosan a Fury-Usyk győztesével találkozna.

De az üzletet tovább bonyolítja Dillian Whyte, aki jelenleg kötelező kihívója Fury WBC-címének. A párnak az év elején kellett volna megmérkőznie egymással, de a tárgyalások elakadtak a harcosok fizetését illetően, Whyte pedig állítólag elégedetlen a Fury javára ítélt 80-20 aránnyal. A jelentések szerint, azonban Whyte is hajlandó lenne elfogadni egy 5 millió fontos félreállási díjat, hogy lehetővé tegye a Fury-Usyk párharcot.

Ha Fury találkozik Usykkal, a nehézsúlyú osztály először egyesülhet Lennox Lewis 1999-es bravúrja óta. Lewis vitathatatlan bajnok lett, miután egyhangú pontozással legyőzte Evander Holyfieldet, majd a következő évben a WBA megfosztotta világbajnoki címétől, mert nem tudott szembenézni kötelező kihívójával, John Ruizzal.

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ