Joshua 15 millióért félreáll? Jöhet a Fury vs. Usyk?

Anthony Joshuának 15 millió fontot fizetnének azért, hogy félreálljon, és hagyja, hogy Tyson Fury küzdjön meg Oleksandr Usykkal a vitathatatlan nehézsúlyú koronáért.

Joshua elveszítette WBA-, IBF- és WBO-öveit, amikor egyhangú pontozásos vereséget szenvedett Usyktól szeptemberben, de várhatóan az ukránnal fog megmérkőznie a visszavágón még idén. A brit harcos azonban állítólag kész elfogadni egy szíros csekke azért, hogy Usyk megmérkőzzön a WBC bajnokával, Tyson Furyval.

1366365286

A The Telegraph értesülései szerint Joshua kész félreállni a „hétvégi, elhúzódó tárgyalások” után a felek között. Ez megnyithatja az utat Fury előtt, hogy ringbe szálljon Usykkal március 26-án. Ha Joshua elfogadja a félrelépési pénzt, és lemond a visszavágóról, szinte biztosan a Fury-Usyk győztesével találkozna.

De az üzletet tovább bonyolítja Dillian Whyte, aki jelenleg kötelező kihívója Fury WBC-címének. A párnak az év elején kellett volna megmérkőznie egymással, de a tárgyalások elakadtak a harcosok fizetését illetően, Whyte pedig állítólag elégedetlen a Fury javára ítélt 80-20 aránnyal. A jelentések szerint, azonban Whyte is hajlandó lenne elfogadni egy 5 millió fontos félreállási díjat, hogy lehetővé tegye a Fury-Usyk párharcot.

Ha Fury találkozik Usykkal, a nehézsúlyú osztály először egyesülhet Lennox Lewis 1999-es bravúrja óta. Lewis vitathatatlan bajnok lett, miután egyhangú pontozással legyőzte Evander Holyfieldet, majd a következő évben a WBA megfosztotta világbajnoki címétől, mert nem tudott szembenézni kötelező kihívójával, John Ruizzal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ