Joshua: Az Usyk elleni vereség „mentálisan megölt”

Anthony Joshua legutóbbi négy meccs mérlege két győzelem és két vereség.

2019 júniusában a veretlen karrierje véget ért Joshuának, amikor Andy Ruiz legyőzte őt a New York-i Madison Square Gardenben. Hat hónappal később Szaúd-Arábiában Joshua visszaszerezte WBO, WBA, IBF és IBO nehézsúlyú bajnoki címét, amikor úgy állt bosszút Ruiz ellen, hogy többnyire kibokszolta a győzelmet, aki a visszavágón erősen formán kívül volt.

Miután 2020 ecemberében legyőzte az IBF kötelező kihívóját, Kubrat Pulevet, Joshua nem aratott ugyanilyen sikert a WBO kötelező kihívójával szemben Oleksandr Usyk ellen, aki egyhangú pontozással megfosztotta őt a címeitől. Joshua pályafutása második vereségéről elmélkedett a Sky Sportsnak adott interjújában.

„Nagy elvárásaim vannak magammal szemben. Amikor először veszítettem Ruiz ellen, soha nem kerestem kifogásokat, de megvolt az oka. Elviseltem a vereséget, de tudtam, hogy visszaszerzem, ami az enyém. De ez a mostani fájt, mert 100{0354ff6b965c3a8554b3be39bffd6bcc0d5d03fb117e183da0bfb0aa96532aba}-os voltam. Nem volt semmi probléma. Minden klassz volt. Eljött a meccs, és veszített egy jobb ellenfél ellen, és ez fájt. De ez motivált, hogy kirángassam magam ebből a helyzetből. Mentálisan megölt, és visszaküzdöttem magam. Bajnok vagyok, a jelenlegi generáció nevei közé tartozom. Ha nem a legjobbakkal küzdöttem volna, talán soha nem veszítek a pályafutásom során. Tudom, hogy az emberek nagy elvárásokat támasztanak velem szemben, és azt hiszem, ezért vannak megdöbbenve, amikor veszítek.”

A Matchroom Boxing főnöke, Eddie Hearn szerint Joshua áprilisban mérkőzik meg ismét Usyk ellen az Egyesült Királyságban. A küzdelemre való felkészülés során Joshua egy átfogó edzés-újraértékelésen ment keresztül, amely magában foglalta Eddy Reynoso, Robert Garcia, Ronnie Shields és Virgil Hunter edzőtermi látogatásait szerte az Egyesült Államokban. A közelmúltban Joshua Floyd Mayweather Jr. vigyázó szeme alatt edzett Dubaiban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ