Joshua: nem tudom, mennyire jó a kondícióm, szombaton kiderül

Anthony Joshua elismeri, hogy az Oleksandr Usyk elleni mérkőzés vége felé elfáradt. A találkozót az ukrán bokszoló nyerte egyhangú pontozással.

A korábbi IBF/IBO/WBA/WBO nehézsúlyú világbajnok ezért a nemrég befejeződött edzőtáborában végig azon dolgozott, hogy javítsa az állóképességét a visszavágóra. A 80 centis Joshua azonban még mindig nem biztos abban, hogy szombat este lesz-e elég energiája ahhoz, hogy az ütéskihozatalát elég magas szinten tartsa, ha Usyk ismét sokáig nagy nyomás alá helyezi.

„Nem tudom megmondani. Floyd Mayweather, Errol Spence és szerintem Terence Crawford az, akiknek fenomenális a kondíciójuk. Az első menettől a 12. menetig tudnak dolgozni, igaz? Szóval, nem tudom, mennyire jó a kondícióm. Remélem, hogy jó, de szombaton kiderül” – mondta Joshua egy konferenciahívás során újságírók egy kis csoportjának.

Usyk érezte, hogy a tavaly szeptember 25-én a londoni Tottenham Hotspur Stadionban rendezett 12 menetes mérkőzésük végére a magasabb, vastagabb Joshua elfáradt. Sőt, Usyk úgy véli, hogy ha még 30 másodpercet kap, akkor padlóra küldte volna hatalmas ellenfelét.

A 32 éves Joshua úgy véli, hogy a második mérkőzésükön kiütheti Usykot. Ezért is volt olyan fontos a 2012-es olimpiai aranyérmes számára, hogy javítson az állóképességén, mielőtt újra ringbe száll a korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú bajnokkal. Az angliai Watfordban élő Joshua először edzett a tapasztalt amerikai edzővel, Robert Garciával az Usyk elleni visszavágóra készülve. Garcia váltotta Rob McCracken-t, miután Joshua közel 11 hónappal ezelőtt kikapott a 35 éves Usyk ellen.

Borítókép és fotók: Khalid Alhaj/MB Media/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ