Kambosos: tudom, hogy képes vagyok nyerni a visszavágón

Bob Arum nem biztos abban, hogy George Kambososnak az lenne a legjobb, ha azonnal belevetné magát egy visszavágóba Devin Haney ellen.

Az ausztrál származású Kambosos egyhangú pontozással veszített az oaklandi Haney ellen, ahol a tét a vitathatatlan könnyűsúlyú korona volt. A WBO, WBA és IBF könnyűsúlyú bajnoki címet birtokló Kambosos olyan feltételekhez kötötte a mérkőzésüket a WBC bajnok, Haney számára, ami szerint Haney-nek azonnal visszavágót kell biztosítani Ausztráliában, amennyiben Kambosos kikap az első meccsen, márpedig veszített.

A 29 éves Kambosos a közelmúltban nyilvánosságra hozta, hogy „aktiválta a visszavágó záradékot”, és elmondta a News Corp-nak, hogy bár a helyszín még nincs véglegesítve, a harc amely ismét Ausztráliában fog zajlani, akár Melbourne-ben, Sydney-ben vagy Brisbane-ben is lehet.

„Tudom, hogy képes vagyok nyerni a visszavágón. Változtatok majd, ez a sorsom, meg fogom mutatni, milyen nagyszerű harcos vagyok és visszaszerzem az öveket” – mondta Kambosos.

De tekintettel arra, hogy az első küzdelem mennyire egyoldalú volt, a bokszvilágban sokan teljesen feleslegesnek tartják a visszavágót. A 23 éves Haney-t képviselő Arum is ezen a véleményen van.

„Haney aláírta a szerződést, miszerint jár az azonnali visszavágó Kambosos számára. Senki nem akar szerződésszegésről beszélni, de Kambososnak érdemes lenne inkább egy önbizalomnövelő mérkőzést vívnia, majd megküzdhetne a Haney és a leendő ellenfele győztesével. Ez is egy járható út lehet” – mondta Arum.

Borítókép és fotók: Quinn Rooney/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ