Robert Garcia: Joshuának okosnak kell lennie Usyk ellen, nem kergetjük a kiütést

Robert Garcia, Anthony Joshua új vezetőedzője okos küzdelemre készíti fel bokszolóját, aki Oleksandr Usykkal találkozik augusztus 6-án Szaúd-Arábiában egy visszavágó keretein belül.

Tavaly szeptemberben Joshua megpróbált bokszolni Usyk ellen, de a stratégiája kudarcot vallott. Usyk egyhangú pontozással megszerezte az IBF, IBO, WBA és WBO nehézsúlyú bajnoki címeket. Joshua nagy változásokat hajtott végre a csapatában, például régi trénerét, Robert McCrackent Garciára cserélte.

A brit szupersztár harmadjára is szeretne világbajnok lenni. 2019-ben is elveszítette az öveit, amikor Andy Ruiz kiütötte. De hat hónappal később Joshuának nem okozott visszaszerezni a címeket, aki kiütéssel nyert.

Garcia biztosít mindenkit afelől, hogy Joshua nem fog mindenráon kiütésre menni.

„Anthonynak megvan a magassága, hosszú karjai és ereje, de nem mehetünk fejjel a falnak. Okosnak kell lennünk, és nyernünk kell. Nem tudjuk, Usyk mire készül. Lehet, hogy Usyk jön és csinál valami olyat, ami arra kényszerít, hogy többet bokszoljunk. Soha nem tudhatod, de készen kell állnunk bármire, akárhogy is küzdjön Usyk, aki egy nagyszerű harcos és bajnok, ismerem őt személyesen. Úgy érzem, készen állunk arra, hogy AJ-t háromszoros világbajnokká tegyük” – mondta Garcia a The Sunnak.

Garcia számos bajnokot nevelt már ki alacsonyabb súlycsoportokban, de soha egyetlen nehézsúlyú bokszolót sem edzett huzamosabb ideig.

„Ez egy kihívás számomra, mert a legtöbb harcosom félnehézsúlyban vagy alatta volt. Nagyobb és erősebb srácokkal dolgozni egy olyan kihívás, amit meg kell szoknom még, de nagyon élvezem. Ha minden jól megy, AJ lesz a 15. világbajnokom. Nagyszerű győzelem lesz ez számomra és az első nehézsúlyú világbajnokom számára.”

Borítókép és fotók: Julian Finney/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ