(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Khabib: semmi nem késztetne arra, hogy visszatérjek

Khabib Nurmagomedov több mint elégedett a vegyes harcművészettől (MMA) való visszavonulásával.

Veretlen rekordot elérni az MMA-ban bármilyen hosszú időn keresztül körülbelül olyan nehéz feladat, amilyet csak el lehet képzelni. “A Sas” számára pontosan ezt a bravúrt sikerült fenntartania 29 egymást követő mérkőzésen keresztül, mielőtt 2020 októberében befejezte a karrierjét.

https://www.instagram.com/p/Cj5M0PrMw-q/

Boldogan élvezi edzői és promóteri szerepét, Nurmagomedov azt tervezi, hogy a dolgok pontosan úgy maradnak, ahogy vannak.

„Őszintén szólva nem hiányzik. Ha hiányzik valami, ami versenyzés, akkor elmegyek az edzőterembe és birkózom, grapplingelek, edzek. Ott vezettem le a fölösleges energiámat. A visszatérés a ketrecbe nem hiányzik. Soha ne a szívügyem volt ez az egész. Persze, szeretem, szeretni kell azt, amit csinálsz. Nagyon nagy rajongója voltam a sportnak, mert az volt a célom, hogy a legjobb legyek, hogy bajnok legyek, ahogy mindenkinek. De amikor befejeztem, akkor befejeztem” – mondta Nurmagomedov a The Muslim Money Guys podcastnek.

Makhachev ezen a hétvégén (2022. október 22-én, szombaton) az Egyesült Arab Emírségekben, Abu Dhabiban megrendezésre kerülő UFC 280-on Charles Oliveira ellen fog küzdeni. Nurmagomedovot folyamatosan összefüggésbe hozták azzal, hogy valamikor esetleg megküzdhet Oliveira – a korábbi bajnok – ellen, különösen, ha Oliveira legyőzi Makhachevet.

https://www.instagram.com/p/Cj55wxCv3Rh/

A dagesztáni egykori bajnok tudja, hogy az ő ideje lejárt.

„Semmi nem késztetne arra, hogy visszatérjek. Soha. Mindig lesz egy bajnok. Ez lehet Charles Oliveira, vagy Islam vagy bárki más. Islam sem lesz ott egész életében, ahogy senki sem. Rövid ideig tart ez az egész, pár év és vége. Ez a sportág egy nagyon magas szintet követel. Soha nem lehetsz bajnok 7-8 évig zsinórban. Van néhány éved, azok a legjobb éveid. Majd vége, viszlát. Maradhatsz csak azért, hogy pénzt keress, de bajnok sosem leszel.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ