Kevin Holland egyenlő bánásmódot akar a UFC harcosoknak

Kevin Hollandnak még mindig savanyú érzései vannak azzal kapcsolatban, ahogyan alakult karrierjének legutóbbi fejezete, és bizonytalanul tekint a jövőbe a UFC on ESPN 42. mérkőzés előtt.

Holland Stephen Thompsonnal csap össze a szombati váltósúlyú főmérkőzésen a floridai Amway Centerben, Orlandóban. Fontos mérkőzés ez Holland számára, aki az előző két főmérkőzésén nyeretlen maradt az oktagonban.

Ennél talán még fontosabb, hogy Hollandnak vissza kell térnie a szeptemberi, Khamzat Chimaev elleni UFC 279-es vereségéből. A kaotikus harci hét nem fog egyhamar feledésbe merülni, miután a mérlegelés napján a kártya teljes élmezőnye átrendeződött, Holland Daniel Rodriguezzel harcolt volna, ám végül Chimaev lett az ellenfele, aminek gyors vége lett.

https://www.instagram.com/p/ClmKoC1syHE/?hl=hu

Holland rövid ideig vissza is vonult a vereség után, és elmondása szerint ez idő alatt komolyan átgondolta a sportág üzleti oldalát, és azt, hogy hogyan került abba a helyzetbe, hogy Chimaev ellen harcolt és kikapott.

„A visszavonulásom teljesen komoly volt. Még mindig az asztalon van ennek a lehetősége. Ha vasárnap reggel felébredek a ‘Wonderboy’ legyőzése után, és ti Chimaevet a középsúlyú címért harcoltatjátok, aki még soha nem nyert meccset top 15-ös ellen, akkor visszavonultam. Megértem, hogy az üzlet az üzlet, de a kivételezés az kivételezés. A srác nem hozta a súlyt. Nekem kellett kiállnom és megküzdenem vele, miután ő hibázott. Nem kellett volna vállalnom. Azt tettem, amit tennem kellett. Azt tettem, amit a cég embereként kellett tennem, ezért ülök itt, és mondom el nektek, srácok. Ha nem kapjuk meg, amit ígértek nekünk, ha nem tartják be azokat a dolgokat, amikről beszéltünk, akkor akár oda is adhatom a felmondási papírom és hazamehetek füvezni és videojátékokat játszani életem hátralévő részében” – mondta Holland a riportereknek a szerdai UFC on ESPN 42 médianapon.

A 30 éves Holland elmondta, hogy mindig is erősen gondolkodott az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőségről minden UFC harcos számára. Azonban csak az utóbbi időben érezte úgy, hogy nyugodtan beszélhet erről. Holland tisztázta, hogy szerinte a UFC egy “fantasztikus cég”, és nem panaszkodni akar, de nem áll szándékában tétlenül nézni, ha valami szerinte nem megfelelőt lát, például azt, hogy olyan harcosok, mint Bo Nickal és Raul Rosas Jr. – akik hivatalosan soha nem harcoltak a UFC-ben – bekerültek a UFC videojátékába.

„Vannak bizonyos dolgok, amelyeknek egyszerűen nincs értelme. Végső soron, azért vagyunk itt, hogy mindenkinek tisztességes esélyt kell kapnia. Harcosok vagyunk. Képesnek kell lennünk kiharcolni azt, amit akarunk. Ugyanazokat a dolgokat kellene megkapnunk, ha ugyanúgy harcolunk. Én így érzem. De nem azért vagyok itt, hogy panaszkodjak.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ