(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Khabib Nurmagomedov visszavonul az edzősködéstől is?

A korábbi UFC könnyűsúlyú bajnok Khabib Nurmagomedov akkor lépett vissza a versenyzéstől, amikor a csúcson volt – és most egy ilyen edzői év után lehet, hogy ismét ezt teszi.

Az orosz hírügynökségek több beszámolóját követően Nurmagomedov szombaton megosztott egy posztot a Za Khabiba, a Nurmagomedov  Instagram-oldalról, amelyen a UFC Hall of Famerről készült kép látható a következő felirattal.

„Khabib elhagyja az MMA-ipart. Az edzősködést és minden mást, ami az MMA-val kapcsolatos. Az ok, hogy Khabib egyetlen vágya már csak, hogy több időt szenteljen a családjának.”

Bár a 34 éves Nurmagomedov nem mondta még ki, hogy teljesen visszavonul az edzősködéstől, csütörtökön egy Instagram-posztban rejtélyesen utalt egy “döntésre”, amit nemrég hozott a csapatával kapcsolatban.

„Lezártuk az évet. Vigyázzatok magatokra testvérek. Az év minden bizonnyal nagyon mozgalmas és sikeres lett. Remélem, hogy a döntésem a legjobb lesz, egy nagy ölelés mindannyiótoknak. Köszönöm nektek. Nagyban hozzájárultatok a sportban elért sikereimhez.”

Shamil Zavurov profi MMA harcos, Nurmagomedov egyik legközelebbi barátja és bizalmasa is utalt Nurmagomedov visszalépésére egy szombati Instagram posztban.

„Elhagyta ezt a sportágat, de a sportszellem soha nem fogja elhagyni őt” – írta Zavurov. “Ez jó edzés volt.”

Nurmagomedov 2020 októberében vonult vissza az MMA-tól tökéletes, 29-0-s mérleggel. Egyenesen edzősködni kezdett edzőtársaival és csapattársaival az American Kickboxing Academy-n. Az AKA vezetőedzője, Javier Mendez mellett Nurmagomedovot az MMA Junkie 2022-ben az év edzőjének választotta, miután tanítványai 19-2-es rekordot állítottak fel a nagy szervezetekben. Ebbe beletartozik Islam Makhachev UFC-címgyőzelme és Usman Nurmagomedov Bellator-címgyőzelme is.

Makhachev első címvédése február 11-én lesz az ausztráliai Perth-ben megrendezésre kerülő UFC 284-en, ahol a pehelysúlyú bajnok Alexander Volkanovski ellen lép ketrecbe. Nem világos, hogy Nurmagomedov ott lesz-e Makhachev sarkában.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
BellatorUFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ