Kovács Pál: Magyar bajnok lettem! A célom a párizsi olimpia

Kovács Pál a belgrádi világbajnokságon a legjobb tizenhatig jutott, idén azonban sok sérüléssel bajlódott.

A félnehézsúly (80kg) címvédője a magas Krekó Istvánnal került szembe a döntőben, és menetről menetre bokszolt egyre jobban. Krekó sokat fejlődött, de az utolsó menetre elfáradt, és Kovács Pali felőrölte az ellenállását, így a Budapesti Honvéd rutinos ökölvívója megvédte címét.

Az Uncia.info felkereste a bajnokot, aki válaszolt is a sérülésével kapcsolatosan, a magyar bajnokságról és a további terveire is.

„Amikor megsérült az Európa-bajnokság előtt az álkapcsom és nem tudtam indulni, az nagyon rossz volt. De akkor is edzettem és próbáltam motivált maradni a céljaimraösszpontosítani. Fog műtétem is volt, amiatt sem kesztyűzhettem majdnem egy hónapot.

Ismét négy fárasztó mérkőzésem volt, de sikerült: Magyar bajnok lettem! Nehéz volt, az első menetben meghúzódott a hüvelykujjam. Véleményem szerint nagyon erős volt a mezőny.

A célom, hogy a 2023-as európai-játékokon maximális teljesítményt nyújtsak, mivel szeretnék ott lenni a párizsi olimpián! A profi karrierem utána fog aktívabb szerepet kapni, lesznek mérkőzéseim is, de ez most számomra másodlagos.”

Borítókép:  Magyar Ökölvívó Szakszövetség / Hungarian Boxing Association

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
InterjúkÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ