Lennox Lewis “elpusztította” volna Tyson Furyt

A bokszrajongók régóta vitatkoznak arról, hogy ki a jobb Tyson Fury és Lennox Lewis között, de Barry McGuigan számára ez nem kérdés.

Fury és Lewis vitathatatlanul saját korszakuk és minden idők két legjobb brit nehézsúlyúja. Lewis háromszoros nehézsúlyú bajnok, és ő volt az utolsó férfi a súlycsoportban, aki vitathatatlanul birtokolta a címeket. Az “Oroszlán” minden embert legyőzött, akivel a ringben volt, és olyan neveket győzött le, mint Mike Tyson, Evander Holyfield, Vitali Klitschko és Frank Bruno.

Fury az elmúlt években teljesen dominálja a divíziót, két alkalommal is legyőzte a nehézsúlyú boksz történetének legkeményebb ütőjét, Deontay Wildert. A “Cigánykirály” 2015-ben több mint tíz év után az első ember lett, aki legyőzte Wladimir Klitschkót.

Nehéz tehát választani közöttük, hiszen mindketten a maguk korában remek teljesítményt nyújtottak/nyújtanak, de a korábbi pehelysúlyú világbajnok, Barry McGuigan szemében Lewis egy szinttel Fury felett áll.

„Nem utálok senkit, de tudom, hogy Lennox Lewis elpusztította volna Furyt. Hasonlítsd össze a karrierjüket, és meglátod a tényeket. Ott voltam a ring mellett Lennox sok mérkőzésén, és ő sokkal jobb volt Fury-nál, keményebb ellenfeleket vert meg” – válaszolt McGuigan egy rajongónak a Twitteren.

Idén azonban Fury esélyt kaphat arra, hogy Oleksandr Usyk legyőzésével a négyes övek korszakának első vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoka legyen. Ennek a bravúrnak az elérésével. minden bizonnyal lenne rá esély, hogy jobb vagy egyenrangú legyen Lewisnál. Fury és Usyk várhatóan idén márciusban bokszol majd egymással, amelynek valószínű helyszíne Szaúd-Arábia lesz, bár a londoni Wembley Stadion állítólag még mindig opció.

Borítókép: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ