Magomed Ankalaev tisztázza a UFC 282 meccs utáni megjegyzéseit

Magomed Ankalaev azt állítja, hogy rosszul fordították le a Jan Blachowicz elleni UFC 282-es címmeccs döntetlen utáni interjúját.

Ankalaev szombaton nem tudta megszerezni a betöltetlen félnehézsúlyú bajnoki címet, amikor a Las Vegas-i T-Mobile Arénában megosztott döntetlent ért el Blachowicz ellen. Jiri Prochazka egy súlyos vállsérülés miatt volt kénytelen lemondani az övéről, de a UFC terve, hogy új bajnokot avasson, de ez nem valósult meg.

Bár Blachowicz elismerte, hogy nem érdemelte meg a győzelmet, a bírók nem tudtak megegyezni a győztes személyében, így a cím továbbra is betöltetlen maradt. Ankalaev feldúlt volt az oktagonban a meccs utáni interjúja során, és az orosz anyanyelvéből lefordított nyilatkozatában az állt, hogy nem biztos benne, hogy valaha is harcolni fog még a UFC-ben, miután szerinte elvették tőle a győzelmet.

Az eseményt követő napon azonban Ankalaev úgy érezte, hogy tisztázni kell a dolgokat. Vasárnap a közösségi médiában tett közzé egy nyilatkozatot, ahol Ankalaev azt állítja, hogy soha nem mondott olyat, hogy nem fog többet a UFC-ben harcolni, arról van szó, hogy Nevada államban nem akar többet harcolni a szörnyű bíráskodás miatt.

„Szeretnék valamit tisztázni, amit a meccs után mondtam, az az volt, hogy nem akarok többé ebben a városban harcolni a szörnyű bíráskodás miatt, nem mondtam semmit arról, hogy nem akarok a UFC-ben küzdeni. Ma szívvel-lélekkel küzdöttem, nincs mentségem, de a térdem sérült volt, nem ez volt a legjobb teljesítményem, de tudom, hogy megnyertem a meccset. Köszönöm Dana White-nak és a UFC-nek, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget.”

Bár Ankalaev úgy gondolta, hogy övé a győzelem, a UFC elnöke, Dana White nem volt ennyire határozott. Szerinte Ankalaev elrontotta, hogy az első három menetben rosszul küzdött, és valószínűleg ez került a végén a vesztébe.

A promóció a UFC 282 után más irányt választott, ugyanis a megüresedett öv január 21-én ismét terítékre kerül, amikor Glover Teixeira és Jamahal Hill találkozik az UFC 283 főmérkőzésén Rio de Janeiróban.

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ