LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 16: Referee Mark Goddard enters the Octagon in the UFC flyweight championship fight during the UFC 296 event at T-Mobile Arena on December 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Marc Goddard UFC bíró elárulta a valódi okot, amiért azt kérte, hogy “soha” ne vezessen Leon Edwards meccset

Marc Goddard UFC-bíró elárulta az okot, amiért azt kérte, hogy soha ne bíráskodjon olyan mérkőzésen, amelyen az MMA-sztár Leon Edwards szerepel.

A brit váltósúlyú sztár a jelenlegi UFC bajnok, 2022 augusztusa óta birtokolja a címet. Kétszer sikeresen megvédte az övet, Kamaru Usman és Colby Covington ellen. Edwards, a július végén Manchesterben megrendezésre kerülő UFC 304-en Belal Muhammad ellen lép ketrecbe.

Azonban egy biztos, nem Goddard lesz a bírója a következő mérkőzésén – vagy akármelyik mérkőzésén. Az Overdogs Podcastnek nyilatkozott a bíró a kialakult helyzetről.

„Soha nem láttál engem Leon Edwards bírójaként a UFC-ben, és soha nem is fogsz. Én voltam Leon Edwards első edzője az MMA-ban nagyon régen, amikor még amatőr volt. A helyes döntés az, hogy soha nem láttál engem bírónak és soha nem is fogsz. Nem fogjuk elfelejteni a dolgot. Csak nem akarok semmilyen kellemetlenséget. És nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy olyan döntést hozzak, ami ellene vagy ellenem szólhat.”

Goddard a továbbiakban egy másik hasonló dilemmáról is beszélt, amivel egy másik UFC-sztárral kapcsolatban szembesült.

„Amikor Israel Adesanya másodszor is megküzdött Alex Pereira ellen Miamiban, kifejezetten kértem, hogy ne én vezessem azt a meccset. Az elsőt, amin Adesanya veszített én dirigáltam. Azért kértem, hogy ne én irányítsam a párharcot, mert Izzyre gondoltam. Azóta bíráskodtam meccsén, amikor Sean Strickland ellen ment. Nem akartam, hogy bemenjek az öltözőbe, és neki bármilyen negatív felhangja legyen, vagy valami ilyesmi.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ