Négy ellenfél, egy súlycsoporttal feljebb –Jöhetett volna bárki Csibi Gerinek!

Az RFA prágai gálaestje a K1 szabályai szerint Václav Sivák vs. Patrik Záděra címmérkőzéssel zárult, és egy nagyszerű csata után a “Bad Boy” Václav Sivák lett a szervezet első bajnoka!

Már túl vagyunk az RFA (Real Fight Arena) MMA szervezet hetedik gáláján, amelyet a prágai Královka csarnokban rendeztek meg, és rengeteg, idő előtt végződő küzdelmet láthattunk.

Gyors győzelmet aratott a magyar Papp Lajos, aki az első menetben megállította a szlovák Roland Rakot. A szlovák Toporcer szintén az első menetben ütötte ki a cseh Obdrej Vráblikot, míg David Dvoracek a harmadik előmérkőzésen dominált, mivel a második menetben megállította Lukas Tvrdýt. A negyedik mérkőzésen Vitalij Bojko gyorsan, az első menetben végzett a grúz Gogoladzéval.

A főkártyát a magyar Csibi Gergely nyitotta Olega Serdyuka legyőzésével. Míg a másik mérkőzésen Alejandro Arcas kiütötte a cseh bunyóst, Lukas Dvorakot. A RealFight szabályai szerint Pavel Shah és Tadeáš Růžička is győzelmet aratott. A váltósúlyban Miroslav Broz brazil ellenfele az utolsó pillanatban visszalépett, és helyére a szlovák Michal Duba lépett. Nagyszerű teljesítményt nyújtott, de Brož a 2. menetben megállította.

https://www.instagram.com/p/CmSAvtmgwPq/?hl=hu

„2019-ben voltam utoljára ketrecben Győrben a Cage Fighting gálán. Ezt követően jött az Exatlon majd egy év pihenő, utána főként K1-ben versenyeztem. Szerettem volna MMA-ban is bunyózni, de nem igazán volt rá lehetőségem. Mindig az Oktagon és az RFA között valahogy elsiklott a lehetőség, vállaltam folyamatosan a beugrós meccseket, de vagy kiesett az ellenfél, vagy visszamondták őket.

Október elején azonban jött egy lehetőség, hogy december eleji prágai RFA 7 gálán harcolhatok, úgy volt, hogy 66 kg-ba lesz a meccs, rá két hétre, amikor már ment a felkészülés jött a telefon, hogy 70 kg-ban van egy cseh gyerek, vagy vállalom, vagy nem szerepelhetek a gálán. Annyira rég harcoltam, hogy hiába nem az én súlyomban volt kiírva, így is vállaltuk. Egy jó kitörési lehetőségnek éreztük. Schildkraut Rolival és Kertész Mátéval nyomtuk a felkészülést a BSK-ban, a Perfect Fight Club-ban Nagy Balázs keze alatt rakjuk össze az állóbunyómat, míg Roli kísér ki a mérkőzésekre és ott segíti a mérkőzéseimet.

https://www.instagram.com/p/Cl565vBtfBy/?hl=hu

Szóval ment a felkészülés, javarészt állóbunyóztam, de ez a meccsen nem jött ki, mert inkább a földreviteleket erőltettem. De visszatérve az ellenfelekre, az első választás Adam Herán lett volna, de ő kiesett, majd jött a csapattársa, Antonin Beck, aki egy elég jó birkózó. Ők is 75-76-ból fogyhatnak 70 kg-ba, tehát jóval nagyobbak, mint én. Telt az idő, egy héttel voltunk a meccs előtt, hogy lesérült a Beck és helyére egy kemény ukrán ellenfelet kaptam, Ivan Klevetset akinek száz amatőr meccse van és az Ankosban készül, ahol a Bellator, UFC-harcosok is megfordulnak. Úgy gondoltuk, ha már ennyit készültünk lesz, ami lesz, bevállaljuk.

Egy nyíltsisakos, mindent bevállaló meccsre készültünk, hiszen ezt a srácot nagyon kemény diónak gondoltuk. Csütörtökön indultam Prágába, majd ismét jött az üzenet, hogy kiesett a Klevets is, de menjek ki, mert szereznek ellenfelet. Így lett végül az ellenfelem egy ukrán-cseh srác, Oleg Serdynuk. Összességében nem volt egyszerű tehát a felkészülés az ellenfelek szempontjából, de kint már tényleg úgy voltunk vele, hogy dobhatnak akárkit, elvállaljuk és végül minden jó, ha vége jó.

https://www.instagram.com/p/CmSBviDgPwB/?hl=hu

A srácról sokat nem tudtunk, nem igazán volt egy nap alatt sok időnk felkészülni rá, de nem is volt fent róla sok anyag. Csináltam, amit tudtam. Elkezdtük felmérni a távot, majd rögtön úgy kezdődött a meccs, hogy egy hatalmas balhorgot bekaptam, ami kicsit meg is fogott. De átment rajtam az ütés és nem volt baj. Utána elkezdtem rúgdosni a lábát, ezt tanácsolta Roli a sarokból. A második menet utána a gyerek lábat cserélt, annyira elrúgtam neki. Talán ez volt a meccsem egyik kulcspontja, mert az első tartó lábát sikerült „megsemmisítenem” annyira, hogy nem tudott beugrálni nekem a hosszú kezével. Utána amint megpróbált elindulni, rögtön levittem a földre és körülbelül az összes menet arról szólt, hogy time controllba próbáltam lenn tartani.

https://www.instagram.com/p/CmSB2_4goQf/?hl=hu

 A háromszor öt perc végére már eléggé elfáradtam, de azt is fölényesen, mint ahogy a többit 10-8-ra tudtam hozni. Működött a játéktervünk, amit összeállítottunk a Rolival és úgy érzem, ez egy nagy győzelem az RFA-ban. Négy ellenfelet vállaltunk el vakon, és azért ez egy veszélyes játék, főleg egy súlycsoporttal feljebb, de jól alakult a végén.

Tervek terén pedig kaptam az RFA-tól a februári budapesti gálára is lehetőséget, tehát most jön egy hét pihenés és készülünk tovább” – mondta Csibi Geri.

https://www.instagram.com/p/CmSCOqAAhNJ/?hl=hu

A K1 66 kg-os súlycsoportban a WAKO Pro világbajnok Vaclav Sivak és a kihívó Patrik Zader között zajlott a fő címmeccs. A küzdelem nagyon keményen indult, és az első menetben mindkét harcostól kemény és pontos kombinációkat láthattunk. A mérkőzés nagyon nagy iramban folytatódott, és a harmadik menetben Sivak kétszer is padlóra küldte ellenfelét.

A bíró azonban a harmadik menetben egy pontot levont Sivaktól az öv alatti ütések miatt. A küzdelem végül pontozásossal dőlt el, és a bírók úgy döntöttek, hogy az RFA szervezet első bajnoka, Vaclav Sivak lett.

Borítókép:

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
EgyébInterjúk

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ