Nick Diaz célja egy Adesanya elleni visszavágó: visszatérek

Nick Diaz megígérte, hogy gyorsabb, erősebb és jobb lesz, mint valaha, amikor 2023-ban visszatér.

A UFC legendája az elmúlt években rendkívül inaktív volt, de még mindig hisz abban, hogy megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy újra bajnok legyen, és reméli, hogy Israel Adesanya ellen küzdhet meg a középsúlyú címért.

„2023-ban újra a csúcson láthattok, készülök a visszatérésemre. Gyorsabb, erősebb és jobb leszek, mint valaha. Teljesen megújulok. Bárki is legyen akkor a csúcson, őt akarom, de remélem, hogy Israel Adesanya visszaszerzi addigra az övet” – mondta Diaz az MMA Mania-nak.

Az év elején Diaz régi edzője, Cesar Gracie azt sugallta, hogy sztár tanítványa még 2022 előtt visszatér, de ezek egészen idáig elcsendesültek. A 39 éves harcos 2021 szeptemberében fejezte be hatéves kihagyását a sportágtól, hogy 17 évvel az első összecsapásuk után egy visszavágón megmérkőzzön Robbie Lawlerrel. Diaz és Lawler korábban 2004-ben küzdöttek meg egymással, akkor Diaz két menet után epikus együtéses kiütéses győzelmet aratott. Más volt a helyzet a UFC 266-on, ahol annak ellenére, hogy jó teljesítményt nyújtott, kissé lassú volt, és végül “Ruthless” a harmadik menetben megállította. A küzdelem vége nem olyan volt, amit az általában kemény Diaztól várnánk, mivel a földre esett és nem volt hajlandó tovább harcolni, aminek következtében a bíró leintette a mérkőzést.

Több mint 11 év telt el azóta, hogy a kaliforniai születésű harcos utoljára megízlelte a győzelem ízét, amikor 2011-ben a UFC 137-en B.J. Penn ellen nyert. Azóta vereséget szenvedett Carlos Condit, Georges St-Pierre, Anderson Silva (amit később érvénytelenítettek) és Lawler ellen.

Közvetlenül a UFC 266 után Dana White úgy tűnt, hogy nem érdekli Nick sorsa, de lehet, hogy a közelmúltban a híres Diaz testvérek egyik felének elvesztése után megváltozott a véleménye. Nate a hónap elején véget vetett 15 éves UFC-s tartózkodásának, és most szabadügynökként jövőre várhatóan átmegy a boksz világába, ahol Jake Paul ellen fog harcolni.

Bár az idősebb testvér továbbra is nagy név, úgy tűnik, hogy még rengeteget kell dolgoznia, mielőtt egy esetleges Adesanya elleni küzdelem egyáltalán szóba jöhetne. Stylebender egészen a közelmúltig középsúlyú bajnok volt, amikor is a UFC 281-en egy ötödik menetes kiütéses vereséget szenvedett régi kick-box riválisa, Alex Pereira ellen.

Borítókép: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ