Nyitva az ajtó Adesanya előtt

Israel Adesanya arra koncentrál, hogy felülmúlja Anderson Silvát, mint az MMA történetének legnagyobb középsúlyúja, de ez nem jelenti azt, hogy utoljára láttuk a UFC bajnokát súlycsoportot váltani.

Adesanya karrierje során még soha nem veszített mérkőzést középsúlyban. Az egyetlen szépséghiba az önéletrajzában egy félnehézsúlyú összecsapás 2021 márciusából, amiikor a UFC 259-en alulmaradt az akkori címvédő Jan Blachowicz ellen.

https://www.instagram.com/p/Chjk6lfJmTW/?hl=hu

Bár a korábbi súlycsoportváltási kísérlete nem úgy sikerült, ahogyan azt tervezte, Adesanya menedzsere, Tim Simpson, aki a Paradigm Sports MMA alelnöke, elmondta, hogy jó esély van egy újabb divízióváltásra a későbbiekben. Sőt, Simpson szerint ügyfele nem csak egy súlycsoporttal feljebb léphetne, hanem megerősítette Adesanya korábbi elképzelését, miszerint kettővel feljebb, akár nehézsúlyban is harcolhatna.

„Említette, hogy vissza akar menni félnehézsúlyba. A legutóbbi alkalommal alulmaradt. De szerintem nagyon jól érezné magát újra ebben a divízióban, ha ezt szeretné csinálni. Ez tényleg csak rajta és Eugene-en (Bareman) múlik. De azt hiszem, előbb középsúlyban van dolga, amit el akar intézni. Azt mondja, hogy a korszakában mindenkivel meg akar küzdeni ebben a súlycsoportban, amit már majdnem meg is tett. Minden idők legnagyobbjaként akar bevonulni abba a súlycsoportba, és van lehetősége arra, hogy ott maradjon és tovább küzdjön. De az ajtó nyitva áll a félnehézsúly, sőt a nehézsúly felé is. Nehézsúlyban is ért el sikereket kick-boxban” – mondta Simpson az MMA Junkie-nak.

https://www.instagram.com/p/Cg5QhOchWdX/?hl=hu

Mielőtt túlságosan a súlycsoportváltásra koncentrálna Adesanya, vár rá egy nagy kihívás, mégpedig az Alex Pereira elleni UFC 281-es címvédés. A brazil azért különleges teszt, mert már két győzelemmel rendelkezik “The Last Stylebender” ellen a kick-boksz korszakból.

„Hiszek neki, amikor azt mondta, hogy megbékélt a történtekkel. Könnyű frusztráltnak lenni amiatt, ahogy a második küzdelem véget ért. Ha megnézed az első meccset, ott ő nyert. Szörnyű döntés volt. Aztán a második alkalommal megnyerte az első, második és a harmadik menetet is, majd elkapták. Szerintem a szíve mélyén nem azt gondolja, hogy “Ez a srác jobb nálam”. Mindkét meccsét elvesztette, de nem érzem, hogy ez nyomasztaná őt. Szeretné rendezni a dolgokat, és befogni pár ember száját, de ez nem olyan dolog, ami évek óta emészti.”

Ha Adesanya képes lesz legyőzni Pereirát, és sorozatban hatodik címvédését is elkönyveli, Simpson elmondta, hogy máris lát néhány lehetséges ellenfelet középsúlyban.

„Nyilvánvalóan a Pereira elleni meccsnek van jelentősége a háttértörténet miatt, ami egy másik sportágban volt, és van még néhány másik srác, akik igazi főszereplők voltak középsúlyban és őket szeretné az önéletrajzában tudni. Tudom, hogy meg akarja csinálni azt a Strickland meccset, harcolni akar Jack Hermansson ellen, aki az elmúlt öt évben folyamatosan az első ötbe tartozott. De vannak más nevek is középsúlyban.”

https://www.instagram.com/p/CfkhHAApURY/?hl=hu

Bár Adesanya kapott némi kritikát a rajongóktól a Jared Cannonier elleni, nem túl meggyőző győzelme miatt a legutóbbi címvédése során, a júliusi UFC 276-on, Simpson szerint a jelenlegi bajnok még mindig az egyik legnagyobb sztár a sportágban.

„Ő túllépett az MMA-n. Ezt már néhány éve elérte, hogy őszinte legyek, de rengeteg lehetőséget kapott kereskedelmi szempontból. Hosszú ideje dolgozik nagy szponzorokkal és partnerekkel. Volt néhány lehetőség Hollywoodban, amit az időbeosztás miatt kellett visszautasítanunk. Conoron kívül ő a legkeresettebb fickó. Mindent, amit csinál, arannyá változtat. Bárki számára márkanagykövet lehet. Nagyszerű a kamerák előtt. Nagyon jól bánik az emberekkel, szeretnek vele dolgozni. Mindenkivel tisztelettel bánik.”

Borítókép és fotók: Cooper Neill/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ