Joshua gyilkos mentalitását Ruiz vette el

Az az ember, aki Anthony Joshua első vereségét okozta, azon tűnődik, mi történt vele. Anthony Joshua szombaton egymás után másodszor is kikapott Oleksandr Usyk ellen megosztott pontozással Szaúd-Arábiában. Joshua jobban küzdött, mint az első meccsen, a múlt hétvégi erőfeszítés azonban így sem volt elég.

A visszavágó iránt többek között Andy Ruiz Jr. is élénken érdeklődött, aki szeptember 4-én, vasárnap a korábbi kétszeres nehézsúlyú kihívó Luis Ortiz ellen tér vissza. Ruiz 2019 júniusában, a Madison Square Garden teltházas közönsége előtt győzte le Joshuát és szerezte meg z IBF, a WBA (szuper) és a WBO nehézsúlyú öveit. Joshua hat hónappal később visszatért, és domináns győzelmet aratott Ruiz ellen, ezzel visszaszerezve címeit.

A mérkőzés eredménye pontosan úgy alakult, ahogy Ruiz elképzelte. Nézte a mérkőzést és azon tűnődött, vajon mi a baj Joshuával?!

„Néztem a meccset. Éreztem, hogy Usyk fog nyerni, azt tette, amit tennie kellett. Körbe bokszolta ellenfelét. Nem tudom, mi történt Anthony Joshuával, sokkal agresszívabbnak kellett volna lennie” – mondta Ruiz a DAZN-nek.

Ruiz nem lepődött meg Usyk győzelmén. Már az első gongszó előtt látta, hogy ez lesz a vége.

„Már a médiaedzéseken láttam, mi lesz ennek a vége. Már négy hónapja edzünk a balkezes stílusra, így alkalmazkodnunk kell az ilyen típusú bokszolókhoz, különösen, ha mozognak, vagy ha agresszívek. Agresszívnek kell lennünk. Anthony Joshua nem tudta, mit kell tennie.”

Az egyik legfontosabb tényező a meccs előtt az volt, hogy Joshua vajon újra agresszív lesz-e. Sokan úgy érezték, hogy vitathatatlanul ő a világ legjobb nehézsúlyúja. Azonban a Wladimir Klitschko elleni 2017-es háború óta valami kiveszett Joshuából. Meg lehet, hogy ez Ruiznak köszönhető: mint ismert Joshua az első meccsükön leütötte őt, de ebből Ruiz felpattant, és a modern boksztörténelem egyik legnagyobb fordítását hajtotta végre. Ruiz nem ismerné el, hogy ez így van, de rengeteg üzenetet kap ezzel kapcsolatban.

„Rengeteg sms-t kaptam, akik azt mondták nekem, hogy „ember, ez a te hibád. Miattad nem olyan agresszív már Anthony Joshua. Túl sokat gondolkodik, óvatos lett” – mondta Ruiz.

„Minket bunyósokat ezek nem szabadnának, hogy érdekeljenek. De mindenki fél attól, hogy veszít, megsérül vagy kiütik. De ez a boksz. Meg fognak ütni. Meg fogsz sérülni. De a lényeg az, hogy legyen benned annyi bátorság, hogy felállj és megnyerd a meccset. Amikor Cris Arreola néhányszor megsebesített, akkor is megmaradt bennem ugyanaz a lendület és megnyertem a meccset. Amikor térde kényszerültem, akkor is felálltam. Agresszívnak kellett lennem. Nem igazán mutathatjuk ki, hogy megsérültünk, vagy hogy félünk. Tovább kell mennünk előre. Harcosok vagyunk.”

Borítókép és fotók: Richard Heathcote/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ