Oliveira edzője elmagyarázza, miért utasították el az azonnali visszavágót Makhachev ellen

A korábbi UFC könnyűsúlyú bajnok Charles Oliveirának felajánlották az azonnali visszavágót a dagesztáni Islam Makhachev ellen. Ezt az összecsapást a brazil bunyósnak a 2023 januárjában, Rio de Janeiróban megrendezésre kerülő UFC 283-ra ajánlották fel.

Oliveira visszautasította az ajánlatot. A két könnyűsúlyú harcos nemrég a UFC 280 főmérkőzésén csapott össze, ahol Khabib Nurmagomedov pártfogoltja, Makhachev győzött. Oliveira egészen a vereségig egy 11 mérkőzéses győzelmi szériában volt, mindössze öt év alatt. Ehelyett Islam Makhachev 2023 februárjában az ausztráliai Perthben megrendezésre kerülő UFC 284-en a UFC pehelysúlyú bajnoka, Alexander Volkanovski ellen fogja megvédeni könnyűsúlyú címét.

https://www.instagram.com/p/ClkHTHHP11p/?hl=hu

Oliveira edzője és menedzsere, Diego Lima a Super Lutasnak nyilatkozva kifejtette, hogy Oliveira óriási érzelmi stressz alatt áll.

„Megbeszéltem a dolgot Charles-szal. Nem sérült meg, de érzelmi stressz van benne. Ez messze túlmutat a fizikain. Charles az egyetlen olyan bunyós, aki egy éven belül mind az 5 legjobb ellenféllel megmérkőzött. A bajnokok általában elbújnak, évente egyszer akarnak harcolni. Charles nem ilyen, de Rio már túl közel van. Inkább adunk Charlesnak egy jól megérdemelt vakációt.”

Lima azt is hozzátette, hogy ő és Oliveira nagyon elégedettek azzal a bánásmóddal, amit a UFC-től kaptak.

„Amikor Makhachev ellen készültünk, nagyon szerettünk volna Rióban harcolni. Egy héttel a UFC 280 után a UFC felvette velünk a kapcsolatot. Lehetőséget adtak nekünk, hogy Rióban küzdjünk meg Makhachevvel. Mindig is nagyon jók voltak hozzánk. Nagyon jó megbeszéléseket folytattunk. Rajtunk múlott, hogy elfogadjuk-e vagy sem.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ