Tyson Fury úgy érzi, kirabolták: ez csak egy sz *ros IBF cím

Tyson Fury és Oleksandr Usyk még megküzdhet egymással, de úgy tűnik, hogy nem a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címért.

A jelenlegi állás szerint Fury a WBC világbajnoki címét birtokolja, míg Usyk a WBA, a WBO és az IBF egyesített bajnoka, ami azt jelenti, hogy egy kettejük közötti mérkőzésen elméletileg megkoronáznák a négy öves korszak első vitathatatlan nehézsúlyú bajnokát.

Ezzel együtt az IBF nemrég akadályt gördített egy esetleges vitathatatlan összecsapás útjába, mivel Usykot utasították a kötelező kihívója, Filip Hrgovic ellen, hogy egyezzenek meg. Úgy tűnik azonban, hogy Fury már lemondott a vitathatatlan címről, mivel nem fogja kifizetni az IBF díját. Fury régóta viszályban áll az IBF-fel, ami egészen a Wladimir Klitschko elleni 2015-ös győzelméig nyúlik vissza. Akkor Fury fizetett, és megnyerte a címet, de kevesebb, mint két héttel később megfosztották az övétől, mivel nem akart megküzdeni a kötelező kihívójával, Vjacseszlav Glazkovval.

„Nem igazán érdekel. Mert ez csak egy sz *ros IBF cím, amiért amúgy sem bokszolnék, így a vitathatatlan cím nem lesz számomra a tét, mert nem fogok az IBF-ért bokszolni, és ez tény. Az IBF-nek nem fizetnék semmilyen díjat, kiraboltak engem. Hacsak nem térítik vissza nekem a hét évvel ezelőtti díjat, amit nekik fizettem, akkor soha, de soha nem kaphat piros övet a „Cigánykirály”.

Fury ezt követően egyenesen az IBF elnökének, Daryl J Peoplesnek üzent: „Daryl add vissza a pénzem b *zdmeg. Különben nem lesz vitathatatlan mérkőzés a címedért.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ