Oliveira szerint Makhachev nem érdemel címmérkőzést: ezt Khabib tette lehetővé számára

Charles Oliveira nem hiszi, hogy Islam Makhachev maga érdemelte ki a könnyűsúlyú címmeccset, hanem úgy véli, hogy barátja, Khabib Nurmagomedov szerezte meg neki ezt a lehetőséget.

Oliveira és Makhachev az Abu Dhabiban megrendezésre kerülő UFC 280-on csap össze a megüresedett könnyűsúlyú bajnoki címért. Makhachev óriási, tízmeccses győzelmi szériában van, de még nem győzött le senkit, aki jelenleg a top tízben szerepel. Oliveira szintén 11 meccses győzelmi szériában van, ám ő a „nagyokkal” vívja a meccsei nagyrészét.

Oliveira megszerezte a könnyűsúlyú bajnoki címet, amikor legyőzte Michael Chandlert, és sikeresen megvédte azt Dustin Poirier ellen, azonban kénytelen volt megválni tőle, miután nem tudta hozni a súlyát Justin Gaethje ellen, ahol szintén nyert.

„Úgy gondolom, hogy mindig tisztelni kell az ellenfelet. Islam 10 meccses győzelmi szériában van. Nagyon okosan harcol. Azonban úgy gondolom, hogy egy olyan hullámon szörfözik, ami nem az övé, hanem Khabibé. Ez az igazság. Ez a mérkőzés azért történik meg, mert Khabib lehetővé tette számára. Ez nem Islam érdemei miatt van. Jelenleg egy top 5-ös bunyós ellen kellen küzdenie. Ki az a (top) ranglistás ellenfél, akivel Islam megküzdött? Senki. A 11 győzelmem 11 nagyszerű harcos ellen volt, mindig a legjobb ötösből választottam ellenfelet” – mondta Oliveira a UFC Embedded című műsorában.

Oliveira lesz Makhachev eddigi legnagyobb próbatétele, de Oliveira már találkozott a divízió elitjével. Tudja, milyen érzés egy nagy küzdelemben részt venni. Ez a mérkőzés az egyik legjobban várt a divízióban, hiszen Oliveirának esélye van arra, hogy minden idők legnagyobb könnyűsúlyú bunyósa legyen.

Borítókép:  Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ