Ahogy azt gondolni lehetett: Fury NEM vonult vissza, Usykot akarja

Tyson Fury a szombat esti visszavágójuk után azonnal nekiment Oleksandr Usyknak és Anthony Joshuának is, és megerősítette, hogy nem vonult vissza a sportágtól.

Az ukrán megosztott pontozással került ki győztesen Szaúd-Arábiában, de a cigánykirály kitart amellett, hogy nem lát semmi félnivalót nehézsúlyú világbajnok kollégájától. A mérkőzés tétova nyitó menetekkel kezdődött, mivel Usyk alkalmazta a rá jellemző megfoghatatlan mozgást, és néhány balegyenest elengedett, míg Joshua jobbkézzel testre ment. A brit a negyedik menetben magabiztosabbá vált, mivel egyre könnyebben vitt be ütéseket, és kezdett felpezsdülni a mérkőzés, amire jött is az ukrán válasza.

A kilencedik menet után a verseny szorosnak tűnt, mivel AJ kinyílt és ment előre Usykra, akinek úgy tűnt, a két mérkőzés során először okoz gondot AJ. Az ukrán azonban mesterien válaszolt, és egy domináns tizedik menetnek is köszönhetően győzelmet aratott. Az utolsó két menetet is megnyerte, bebetonozva ezzel a diadalt.

Az egyik bíró bizarr módon 115-113-ra értékelte a mérkőzést Joshua javára, de a másik kettő 115-113-ra és 116-112-re Usyknak adta. Sokakat lenyűgözött Usyk teljesítménye, de Fury nem tartozott közéjük.

„Miután végignéztem a mérkőzést megállapíthatom, hogy mindketten sz***ok voltak. Ez volt az egyik legrosszabb nehézsúlyú címmeccs, amit valaha láttam. Ez egy bulls*** volt. Gyerünk már! Mindkettőjüket megsemmisítem ugyanazon az estén. Kibaszott szarok. Vedd elő a kibaszott csekkfüzeted, mert a Cigánykirály itt marad, örökre!” – mondta Fury.

Usykot a mérkőzés utáni sajtókonferencián megkérdezték mit gondol Fury kijelentéseiről, amire így reagált.

„Erről álmodok minden nap. El fogom verni a seggét.”

Egy vitathatatlan meccset szeretne látni kettejük között Lennox Lewis is.

Borítókép és fotók: Ayman Yaqoob/Anadolu Agency a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ