Getty Images

Óriási bajba kerülhet Makhachev: két év eltiltás és címfosztás

A UFC 284 és különösen a címmérkőzés Islam Makhachev és Alexander Volkanovski között az elmúlt napokban nem annyira arról szól, hogy milyen remek küzdelmet kaptunk, hanem arról, hogy az orosz bunyós esetleg megszegte a szabályokat.

Dan Hooker ugyanis nyilvánosan kijelentette, hogy Makhachev csaló, mert infúziót kapott a mérkőzés előtt, ami kiváltotta az egyéb, egyre jobban összekuszálódó eseményeket. Sőt, az ellentmondásos menedzser, Ali Abdelaziz is hozzá akarta szólni a vitához, de nem segített Islamnak.

„Azoknak az idiótáknak, akik folyton ezt hozzák fel, szeretném elmondani, hogy a UFC bunyósok könnyedén be tudnak adni 2-3 liter infúziót, ha azt egy profi csinálja. Jövő héten mindenkit leleplezek. Mert Islam Makhachev az egyértelmű P4P number one” – tweetelte Abdelaziz, de azonnal törölte a posztját, mert valószínűleg rájött, hogy milyen hülye volt. A rajongóknak azonban sikerült elmenteniük az üzenetét, így az még mindig kering a közösségi médiában.

„Természetesen törölte, mert valaki, akinek van némi ítélőképessége, valószínűleg szólt neki, hogy valójában saját maga alatt vágja a fát. A bunyósok biztosan nem adhatnak maguknak 2-3 litert, és nem számít, hogy ezt profi csinálja-e vagy sem. A 100 milliliter 12 óra alatt megengedett. Ez pokoli nagy különbség” – reagált Ariel Helwani elit újságíró.

Eddig azt hitték, hogy a csepegtetés teljesen tilos, de olvassátok el az alábbiakban, hogy megtudjátok, hogyan is van ez valójában a valóságban. Mind a UFC, mind a doppingellenes ügynökség, az USADA bizonyos körülmények között engedélyezi az infúziót. A bökkenő azonban az, hogy az Ausztrál Sportbizottság nem, ami miatt Islam nagy bajba kerülhet.

A történtek nyomán állítólag már vizsgálatot is indítottak, hogy kiderüljön, mi is történt valójában. Ha bebizonyosodik, hogy Islam valóban használt infúziót, akkor a hírek szerint akár kétéves eltiltás is vár rá, valamint a Volkanovski elleni mérkőzésének érvénytelenítése és a címétől való megfosztása. Meglátjuk tehát, hogyan alakulnak a dolgok.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ