Ortiz még mindig alig várja, hogy megbosszulja a Wilder elleni vereséget

Luis Ortiz szeretne még egyszer megmérkőzni Deontay Wilderrel. A kubai nehézsúlyú ökölvívó két alkalommal is alulmaradt Wilder ellen.

2018-ban az első meccsükön Ortiz megingatta Wildert, de nem tudta tartani a nyomást, végül pedig a 10. menetben TKO-s vereséget szenvedett. A 2019-es visszavágón ismét úgy tűnt, Ortiz irányított, és a küzdelem egyes szakaszaiban megfogta Wildert, aki a 7. menetben hirtelen véget vetett a találkozónak. Mindkét küzdelem Wilder WBC-címéért folyt. Wilder azonban később elvesztette övét Tyson Fury ellen, legutóbbi mérkőzésük tavaly októberben volt, azóta a „Bronz bombázó” nem lépett ringbe. Nemrég utalt a visszatérésre, de az is felmerült benne, hogy visszavonul.

Egy közelmúltbeli interjúban Ortiz, aki Andy Ruiz ellen fog harcolni szeptember 4-én a Los Angeles-i Crypto.com Arénában, úgy gondolja, hogy következő csatájának győztese olyan helyzetbe fog kerülni, hogy megmérkőzhet Wilderrel.

Ortiz régi trénere, Herman Caicedo is úgy gondolja, hogy Wilder következő ellenfele a Ruiz-Ortiz mérkőzés győztese lehet, amennyiben Wilder folytatja a bokszkarrierjét.

„Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez a tervek a szervezetnek. De ha tippelnem kellene, akkor van esély erre a párosításra. Sose tudhatod. Luis bárkivel szívesen harcolna, ő egy igazi old school harcos” – mondta Caicedo a FightHype.com-nak.

Caicedo megjegyezte, hogy Wilder még mindig Ortiz fejében jár.

„Ha azt mondanánk neki, hogy hetente 40-szer harcoljon Wilderrel, benne lenne. Nincs semmi akadálya annak, hogy kiálljon Wilder ellen. Ez az amit csinálni akar, és addig fog előre menni, amíg nem lesz nehézsúlyú világbajnok, ez viszi őt továbbra is előre.”

Borítókép és fotók: Bill Tompkins/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ