Rashad Evans: traumatikus élmény volt Usman családja mellett nézni a történteket

Rashad Evans egy időben mentorálta Kamaru Usmant, emiatt nehéz volt számára megemészteni, amikor látta, hogy Leon Edwards a UFC 278-on kiütötte őt. És még rosszabbá tette a helyzetet az a tény, hogy a UFC Hall of Famer a Salt Lake City-i Vivint Arénában az első sorban Usman családja mellett ülve látta a sokkoló végeredményt.

Evans a “Morning Kombat” című műsorban nyíltan beszélt a “traumatikus” élményről.

„Ott voltam, közvetlenül a családja mellett ültem, és a lánya is ott volt mellettem. Amikor ez az egész dolog megtörtént, csak a sikolyt hallod, traumatikus élmény volt. Kamaru testvére voltam, és láttam, ahogy elesik, nagyon rosszul esett még nekem is.”

Edwards magabiztosan kezdte a küzdelmet és megnyerte a nyitó menetet, Usman fokozta a tempót és a következő meneteket behúzta. Az utolsó körben is Usman volt a jobb, egészen addig, amíg mindössze 56 másodperc volt hátra a mérkőzésből, amikor Edwards eleresztette a tökéletes rúgást, amivel kiharcolta a győzelmet, és ezzel megnyerte a UFC váltósúlyú bajnoki címét.

Evans hitt abban, hogy Usman győzni fog a UFC 278-on, de ő sem hagyhatta figyelmen kívül, amit érzett.

„Nem hittem, hogy veszíteni fog, de néha van egy ilyen nyugtalanító érzésed, amikor a barátod vagy a családod harcol. És volt egy nyugtalanító érzésem, amit nem tudtam félretenni. Amikor az a rúgás megtörtént, azok a legrosszabb érzések, azok a legrosszabb dolgok, azok a legrosszabb gondolatok egy pillanat alatt megvalósultak. Lesújtó volt.”

Usman nem beszélt a riporterekkel a UFC 278 után, mivel egy helyi kórházba szállították. Néhány közösségi médiás bejegyzéstől eltekintve azóta sem hallottunk felőle. Evans vasárnap egy magánrepülőn utazott vissza Floridába Usmannal, és a beszélgetésük után jó érzéssel távozott.

„Megkérdeztem, hogy van. Azt mondta: ‘Tudod, nagyon áldottnak érzem magam.’ És ez egy olyan pillanat volt, ami meglepett, mert nem számítottam rá, hogy ez a szavak fognak elhangzani a szájából. Tudja, hogy nagyon elb@szott, ahogy alakult ez az egész, de örül, és áldottnak érzi magát, hogy lehetőséget kap arra, hogy még egyszer megmutassa mindenkinek, milyen nagyszerű harcos. Megmutathatja a lányának, hogy néha az ember elesik, és nem minden úgy megy, ahogy akarjuk, de aztán fel kell állni és tovább kell menni. Amikor ezt mondta nekem, kirázott a hideg, mert ez egy olyan perspektíva, amit akkor érzel, amikor elfogadtad a helyzetet. Úgy érzem elültette a magokat a nagy visszatéréshez.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ