Devin Haney v Regis Prograis
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - DECEMBER 09: Devin Haney punches Regis Prograis during their WBC World Super Lightweight Title fight at Chase Center on December 09, 2023 in San Francisco, California. (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Regis Prograis megdöntötte a nem várt ütésstatisztika rekordját: „Ez a köcsög jó, jobb, mint gondoltam”

Regis Prograis nem bizonyult ellenfélnek Devin Haney ravasz képességeivel szemben a szombat esti összecsapásuk során.

A páros a WBC kisváltósúlyú világbajnoki címért küzdött, de Haney végig fölényben volt, és bebizonyította, hogy ő a jobb bokszoló. Amint Haney elkapta a ritmust, érinthetetlennek tűnt, sőt, a harmadik menetben le is ütötte ellenfelét (a hatodik és a kilencedik menetben is majdnem jött egy leütés).

Az ütésstatisztikák is jól mutatják, hogy Haney mennyire domináns volt, hiszen a mérkőzés minden menetében felülmúlta ellenfelét, így teljes kiütéssel győzött, és mindössze 25 évesen kétsúlyú világbajnok lett. Eközben Prograisnak a tizenkét menet alatt mindössze 36 ütést sikerült bevinnie, köztük öt döfést. Ezzel megdöntötte a CompuBox által valaha rögzített legkevesebb ütésszám rekordját egy tizenkét menetes mérkőzésen. Mindez alig egy hónappal azután történt, hogy ezt a rekordot korábban Edwin De Los Santos döntötte meg, aki a Shakur Stevenson elleni mérkőzésén mindössze 40 ütést mért. Mindezek mellett Stevenson és De Los Santos küzdelme nem volt valami nagyszerű látvány, míg mindenki, aki látta, ahogy Haney legyőzte Prograis-t, el volt ragadtatva a teljesítményétől.

Még maga Prograis is hajlandó volt elismerni, hogy Haney jobb volt, mint amire számított, mondván: “Ez a köcsög jó, jobb, mint gondoltam. Egyszerűen nem tudtam elkapni. Azt hittem, gyenge, de van ütőereje. Amikor a padlón voltam, azt gondoltam, mi a f*** történt?'”

Borítókép: Ezra Shaw/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ