UFC Fight Night: Song Yadong v Gutierrez
LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 09: (R-L) Song Yadong of China punches Chris Gutierrez in a bantamweight fight during the UFC Fight Night event at UFC APEX on December 09, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images)

Song Yadong: „Bocsánatot kérek a kínai szurkolóktól, hogy nem ütöttem ki”

Song Yadong a UFC legfiatalabb harmatsúlyú versenyzője. Szombaton érett teljesítményével nem tűnt annak.

A 36 éves harcos birkózását és a grapplingjét használta arra, hogy előnybe, és ötmenetes egyhangú döntéssel győzelmet arasson Chris Gutierrez felett a UFC Fight Night főmérkőzésén a Las Vegas-i UFC Apexben.

Song remek formában van, az előző három mérkőzését idő előtt fejezte be, és ez a teljesítmény megmutatta, hogy képes 25 percen keresztül is dominálni.

„Sokat tanultam ebből a meccsből” – mondta a kínai származású Song a mérkőzés utáni interjújában.

A UFC hivatalos ranglistáján Song a 7., Gutierrez pedig a 15. helyen állt. A mérkőzés rúgócsataként indult. Mindkettőjüknek kiválóak a mélyrúgásai, és az első menetben mindketten erősen támadták a másik lábát. A dolgok a második menetben kezdtek váétozni, amikor Song leütést ért el. Ezt követően is állóharcban tudta irányítani a dolgokat, beleértve az ötödik menetet is, amikor több kemény könyökütést is bevetett.

„Bocsánatot kérek a kínai szurkolóktól, hogy nem ütöttem ki” – mondta Song.

Az összecsapás utáni interjújában Song hozzátette, hogy “jön” a címért, és a korábbi UFC harmatsúlyú bajnokot, Petr Yan-t is kihívta. A Song vs. Yan volt a kívánt főmérkőzés erre a kártyára, de a dolgok meghiúsultak, és Gutierrez vette át Yan helyét. Yan a szombati mérkőzés alatt egy ásító emojit posztolt az X-en.

„A legutóbbi meccsed [is] unalmas volt” – mondta válaszul Song a meccs utáni interjúban. “Tudom, hogy márciusban akarsz bunyózni. Oké, menjünk márciusban.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ